Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

FIRE: Økonomisk Uafhængighed

🚴🏻‍♂️ Min vej til økonomisk uafhængighed er som at cykle op ad en lang og sej stigning. Det er hårdt arbejde hele vejen. Men når man kommer op på toppen af bakken og kigger ud over landskabet, så finder man ud af det er det hele værd.

⛰️ Hvert kvartal gør jeg status på fremgangen, og ser om jeg er kommet tættere på toppen. Se en samlet oversigt, og alle mine opdateringer herunder.

🔥 Min vej mod FIRE


💰 Millionær

1.000.000 kr.
👏

💰 2 millioner i 2023

2.000.000 kr.
👏

💰 3 millioner i 2024

2.252.322 kr.
3.000.000 kr.
75,1 %

📈 12+% gennemsnitligt årligt afkast

23,8 %

💵 50.000 kr. gennemsnitligt årligt udbytte

29.172 kr.
50.000 kr.
58,3 %

🏖 Økonomisk Uafhængig

2.252.322 kr.
7.500.000 kr.
30,0 %
Senest opgjort d. 4. maj 2024. Alle tal er før Skat.

Hvad er økonomisk uafhængighed og FIRE?

Økonomisk uafhængighed og FIRE er kun delvist det samme.

FIRE er et akronym for: Financial Independence, Retire Early, som på godt dansk kan oversættes til: Økonomisk Uafhængighed, Tidlig Pension. ØUTP lyder bare ikke nær så godt som FIRE.

I bund og grund handler de begge om frihed. Frihed til at bruge din tid på det du vil, og ikke være tvunget til, at skulle passe et arbejde. I stedet opbygger man, gennem mange år, en passiv indkomst, gennem f.eks. investering i aktier, som kan betale ens udgifter.

Læs mere i artiklen: Hvad er FIRE?

Hvorfor vil jeg være uafhængig?

For mig handler det om, ja frihed. Jeg elsker mit arbejde, og vil blive ved med at gøre det jeg laver mange år endnu. Men jeg vil aldrig ende i en situation hvor jeg er nødt til at arbejde.

Mange mennesker i verden er nødt til at have jobs de ikke bryder sig om, for at leve. Mange er endda nødt til at have flere, og har knap nok tid til andet. Der vil jeg aldrig hen.

Samtidig ønsker jeg at have friheden til, at bestemme hvad min tid skal bruges på. Jeg kunne fortsat passe mit arbejde, men gå ned på deltid. Derved frigives masser af tid til familie, rejser og personlige projekter, som denne blog.

Læs mere i artiklen: Hvorfor blive økonomisk uafhængig?

Hvad er mine mål?

For at blive økonomisk uafhængig skal man opbygge en passiv indkomst. Det gør jeg gennem mine investeringer i aktier. Samtidig har jeg denne blog, og mine to apps: Stokki og FI Scouts.

Det er nemt at udregne hvor mange penge man skal bruge. For at opnå FIRE har jeg beregnet at jeg skal opbygge en formue på omkring 5,2 mio. kr.

Dette tager naturligvis mange år at opbygge, men måske ikke så lang tid som man tror, hvis man har prioriteterne i orden.

Læs mere i artiklen: Mine mål mod økonomisk uafhængighed

Hvor er jeg nu?

Som du kan se ovenover er der stadig noget vej tilbage. Hver måned gør jeg tallene op, og hvert kvartal deler jeg min fremgang her på siden. Tallene i toppen af denne side vil jeg opdatere hvert kvartal, samtidig med en kvartalsopgørelse.

Herunder ser du de seneste opgørelser der viser min fremgang mod mit livsmål.

Hvor kan jeg lære mere?

Lyder alt dette interessant for dig? Det håber jeg, og jeg er har for at hjælpe dig videre.

Bloggen her fokuserer primært på privatøkonomi og investering, men med det formål at opnå økonomisk uafhængighed. Derfor vil der naturligvis komme masser af relevante indlæg for dig.

Skriv dig op til nyhedsbrevet for ikke at gå glip af noget.

Faktisk har Danmark et ganske aktivt community omkring FIRE, og der er mange andre der skriver om emnet.

Jeg vil anbefale dig, at tilmelde dig Facebook-gruppen FIREdanmark. Her kan du møde mange andre med samme interesse.

Der er et endnu større globalt fællesskab med masser af steder man kan søge information, både blogs, Facebook-grupper og Podcasts.

Har du konkrete spørgsmål skal du blot sende dem til mig, så vil jeg forsøge at besvare dem.

Tak fordi du følger mig i denne rejse! 🏖

Mine opgørelser