Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Månedsopgørelse, August 2019

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Sommeren er ovre. Ikke én af de bedste rent vejrmæssigt, men på aktiemarkedet er der sket mange interessante ting. Nu har jeg taget de varme sokker på, og er klar med en opgørelse for august måned.

Jeg startede disse månedsopgørelser i juni 2019, og vil hver måned give en opdatering — mest blot tallene, men skal forsøge at give nogle forklarende kommentarer med.

Det er mest for min egen skyld, men jeg håber du finder det interessant at følge med. Når året slutter kommer der en længere artikel om hvordan det er gået mig i hele året.

Lad os bare gå i gang! 😄

Alle tal i denne opgørelse er pr. 31. august 2019.

🏵 Opsummering

Jeg har ikke foretaget mig meget i denne måned. Der er kommet udbytter ind, og det er jo formålet med det hele. Samtidig er der foretaget én handel -- jeg har købt Lollands Bank. Lollands Bank vurderer jeg til at være en af de bedste og mest profitable banker i landet, og den rejse vil jeg gerne være med på.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

💰 Markedsværdi og Egenkapital

Opsparingsrate denne måned: ~19%

Opsparingsrate i 2019: ~20%

Egenkapital: 358.000 kr.

Egenkapitalforøgelse denne måned: +16.000 kr. (4,68 %)

Egenkapitalforøgelse i 2019: +153.000 kr. (74,7 %) (fra 205.000 kr.)

Markedsværdi: 306.892 kr.

Afkast i 2019: N/A

Årligt afkast p.a. siden Nov 2014: N/A

🛒 Handler og Udbytter

Jeg opsparer en del penge hver måned, men det betyder ikke at disse penge straks bliver investeret. Ikke engang for min pensionsopsparing. Derfor kan der gå flere måneder hvor jeg ikke handler, og der kan gå år før jeg sælger noget.

Tabellen herunder viser mine transaktioner på tværs af alle depoter (inkl. pension). Negativt antal er salg.

SelskabAntalKursGevinst/Tab
Lollands Bank28300

I denne måned har jeg samlet modtaget udbytter for 456 kr.

I hele 2019 har jeg modtaget samlet 22.693 kr. på tværs af alle depoter.

SelskabUdbytte (kr. før SKAT)
Apple Inc.77,64
Novo Nordisk297
The Cheesecake Factory62,94
I alt456 kr.

Gevinster og Udbytter er før SKAT.

📈 Portefølje

Jeg kommer ikke til at dele min portefølje, da mit nuværende system er lidt for manuelt. Jeg arbejder på en Portefølje App som vil gøre denne process næsten helt automatisk, og når den er klar vil jeg igen dele min fulde portefølje.

Vil du se hvilke aktier jeg ejer, kan du se en liste i min månedsopgørelse for Juni.

Det beklager jeg.

🚀 Tættere på målet

Ifølge mine beregninger skal vi pt. opnå en egenkapital på omkring 5.400.000 kr., for at kunne dække alle årlige udgifter (ikke kun faste), og derfor opnå økonomisk uafhængighed. Det vil sige vi er omkring 5.040.000 kr. fra målet. Det er 6% af vejen!