Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev, november 2022

I denne udgave: læs min kvartalsrapport fra 3. kvartal, og en god samling nye artikler!

2022 har været spændende for at sige det mildt, og min formue og investeringer har hoppet op og ned. Jeg startede året med en samlet formue på omkring 1.170.000, og svinget med mere end 100.000 i nogle måneder. Her i starten af november er jeg på 1.312.000 kr., så det er trods alt et plus!

Min opsparingsrate var på 45% i denne måned, da jeg har betalt for ferie, og købt en ny iPhone som fratrækkes lønnen. Dette er dog midlertidigt, og de næste måneder skulle være nærmere 60%.

Når jeg skriver min årsopgørelse finder vi sammen ud af, hvordan det ser ud til den tid. Nok om det, her er en samling artikler jeg har udgivet siden sidst:

Kvartalsopgørelse, 3. kvartal 2022

Første kvartal af 2022 er allerede overstået (ja, virkelig). Det ville være synd at sige der ikke er sket en del, og alt det kan du læse om i min seneste kvartalsrapport. Her kan du også se de udbytter jeg har modtaget, handler jeg har gjort, samt min fulde portefølje.

Hvordan er det gået for dig?

Se hvad de bedste investorer køber og sælger

Jeg bruger ofte et værktøj kalder WhaleWisdom, til at følge med i hvad Warren Buffett (eller rettere Berkshire Hathaway) køber og sælger hvert kvartal. Det er et gratis værktøj hvor du kan følge dine favorit investorer og forvaltere. Se mere i artiklen.

6 måder vi bliver fanget af vores investeringer

Det har været en lang rejse for mig, at lære at investere på en ordentlig måde, og jeg har sandelig begået flere fejl på den rejse. Det er blandt andet derfor jeg er begyndt at skrive på denne blog: for at dele mine fejl og erfaringer, så andre kan få en bedre start.

De følgende punkter er måder hvorpå jeg mener vi somme tider bliver fanget af det vi ser omkring os, eller områder vi ikke er godt nok informeret, når vi investerer.

12 Pengefejl du bør undgå som ung

Her er 12 af de største fejl du kan gøre når du er ung, og mine bedste råd, så i kan starte livet fra et godt udgangspunkt. Med en sund økonomi er det meget lettere at få råd til alle de sjove og vilde eventyr!

Warren Buffett vil ikke have Bitcoin

Han har sagt det flere gange, og Charlie Munger har erklæret sig meget enig: Warren Buffett ønsker på ingen måde at købe og eje Bitcoin eller nogen andet kryptovaluta, og mener det er skadeligt for markedet.

Warren Buffett ønsker ikke at købe eller eje Bitcoin eller kryptovaluta fordi de ikke producerer noget. Der er intet output eller cashflow, som får værdien til at stige over tid. Det er ren spekulation.

Tak til sponsorer

En kæmpe tak til mine forskellige sponsorer der gør det muligt for mig at skrive godt indhold til jer. Giv dem et kig - det hjælper enormt meget.

  • Lysa er den bedste og billigste investeringrobot jeg har set. Lysa lader dig investere dine penge bredt på en ultra-nem måde, og omkostningerne er holdt helt nede under 0,38% om året. De har en fornuftig tilgang til investering og investerer dine penge i indeksfonde af aktier og obligationer. Lysa tilpasser sig automatisk til din livssituation og hjælper dig til at træffe bedre økonomiske beslutninger. Læs mere her.
  • Nordnet er min foretrukne børsmægler i Danmark. De har et meget bredt udvalg af aktier, ETF'er, fonde og andre instrumenter, og kan stort set tilbyde dig alt du har brug for, for at lave dine investeringer. Nordnet giver dig et godt overblik over dine investeringer og indrapporterer selv alle dine handler til Skat. Prøv Nordnets månedsopsparing og få gratis kurtage!.

Rabat på min bog

Alle abbonenter af dette nyhedsbrev får 30% rabat på min første e-bog om investering: Fornuftig investering, ved brug af rabatkoden nyhedsbrev30.

Få bogen med rabat her hvis du ikke allerede har den!

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian