Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Se hvad de bedste investorer køber og sælger

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Det sværeste for mig ved investering er, at finde det rigtige at investere i, eller vide hvornår man skal sælge. Der er tusindvis af selskaber vi kan se på, for at finde dem vi kan forstå, og dem som driver en god forretning. Det tager lang tid, og kan være svært at vurdere for nogle.

Når du begynder som investor, er der sikkert nogle mennesker du ser op til, og mener gør det godt. I mit tilfælde er det folk som Warren Buffett og Charlie Munger, som sammen styrer forsikrings- og investeringsselskabet Berkshire Hathaway.

Ville det ikke være fantastisk hvis vi kan se hvad vores favorit-investorer køber og sælger?

Det kan vi!

Jeg bruger ofte WhaleWisdom til at følge med i hvad nogle af verdens bedste investorer og fondsforvaltere køber og sælger. Især følger jeg hvad Warren Buffett køber og sælger. Her finder du alle fondenes rapporter over hvad de køber og sælger, og du kan se deres porteføljer som den ser ud nu. Et rigtig godt værktøj til inspiration - helt gratis!

Når du har fundet det du vil investere i, kan du benytte Freedom24 til at handle aktier og fonde. De tilbyder 3% i indlånsrente, og har et kæmpe udvalg af aktier og papirer til meget lave omkostninger.

Prøv Freedom24 i dag!

En anden sjov kilde til inspiration, som jeg fandt for nyligt, er TipRanks. Det er en app og Twitter-profil der giver dig et overblik over hvad mange fund-managers og analytikere i verden undersøger og investerer i. De laver forskellige ranglister over forvalteres afkast og anbefalinger, så du kan sammenligne dem med hinanden.

Hvis du desuden leder efter en god app til at holde styr på din portefølje har jeg lavet Stokki.

Få inspiration men pas på

Disse, og mange andre værktøjer, er en utrolig god kilde til inspiration til hvad andre investerer i, men der følger også en advarsel med her. De rapporter de store investorer udsender er oftest forsinket med flere måneder, og det betyder at selvom de købte en bestemt aktie på det tidspunkt er det ikke nødvendigvis et godt tidspunkt for dig at købe dem nu.

Jeg bruger primært sådanne værktøjer til at forhåndsudvælge hvilke aktier jeg skal kigge nærmere på, men ikke til hvornår jeg skal købe dem. For eksempel kender jeg Warren Buffett’s kriterier for en god investering, og hvis han køber noget, er det højest sandsynligt fordi han ser et godt potentiale i det.

Det kan være en god idé at købe de samme aktier som de investorer du følger, men du bør altid selv regne på tallene og se om det er et godt køb nu. På denne måde bevarer du også kontrollen, og kan selv vælge om du faktisk vil investere i de samme aktier eller ej. Her adskiller det fra f.eks. copy-trading hvor du automatisk laver de samme handler som én du følger.

Hvis du vil have mere inspiration til hvad du kan købe og sælge, så spørg og deltag i debatten i min Facebook-gruppe Fornuftig Investering.