Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev, juni 2023

Hey,

Vi er taget på en forlænget weekend til Hobart og Bruny Island på Tasmanien. Det giver lejlighed til 100% afslapning, for der er meget stille her på øen. Vi bor i en lille hytte ned til vandet, men brændeovn, hvilket er super hyggeligt om vinteren. Det er et godt sted at tænke over de store ting, og få lidt arbejde klaret, uden alle dagligdagens forstyrrelser om ligegyldige ting.

Det burde vi gøre oftere. Det er skønt! Vi har også talt om, at når vi engang køber hus kunne det godt blive på Tasmanien, så vi kan bo i Hobart. Stor anbefaling herfra.

Her er mine highlights fra sidste måned:

  • 🪙 I måneden har jeg haft 41.857 kr. i indkomst, og 18.529 i udgifter. (dette inkluderer dog en del udlæg så det er egentlig en del lavere).
  • 🪙 Dette giver en opsparingsrate på 56% - meget tilfreds med det! De fleste penge der bliver sparet op går med tiden til investeringer eller måske en rejse hjem til Danmark.
  • 🪙 Min samlede egenkapital (net worth) er steget med 107.747 og er nu på 1.648.504 kr.

Gennemsnitlig modtager jeg ca. 25.000 kr. i udbytte om året, og har et investeringsafkast på ~19% årligt. Som altid kan du se min fulde portefølje i min seneste opgørelse.

Hvordan er det gået for dig den seneste tid, og hvad er dine næste mål?

Her er de artikler jeg har udgivet siden sidst:

Anmeldelse af Trump: Think Like a Billionaire

Jeg fandt denne bog i et "bytte-bibliotek" på en gåtur. Her i Australien er der mange steder hvor der er bygget et lille skab hvor folk kan efterlade og bytte sine bøger med andre, helt gratis og offentligt. Nogle gange er der gode bøger deri.

Jeg læser som regel alle bøger jeg kan om omkring penge og forretning, så jeg tænke at give denne et forsøg. Jeg er slet ikke fan af Trump, men tænkte, at der måtte være et par fornuftige ord i den, trods alt.

Læs selv med, om der var noget at lære fra Donald Trump.

Hvordan får jeg den bedste søvn?

Noget jeg har kæmpet med en del i livet er, at finde en god rutine til at gå i seng i god tid, få nok søvn, og komme op om morgenen tidligt nok til, at der ikke er stress og travlhed.

Efter vi flyttede i ny lejlighed er jeg kommet ind i en bedre rutine fra start, og jeg har læst mere omkring hvad der skal til for at sove bedre. Og hvad der kan ske hvis vi ikke sover nok.

Artiklen beskriver min rejse til bedre søvn, hvorfor det var et problem for mig, og jeg deler mine bedste råd til dig.

Skal du have hjælp med din søvnrutine kan vi tage en snak om det, i en gratis coaching-samtale. Der er link lige herunder.

Coaching

Som noget nyt tilbyder jeg nu at hjælpe dig, helt personligt. Gennem en coaching-samtale kan vi sammen hjælpe dig til at besvare spørgsmål, opnå dine mål og få tid og råd til dine drømme.

Se hvad jeg kan tilbyde at hjælpe dig med, på mitteldorf.dk/coach og book en gratis kort samtale i dag.

Mest populære artikler

Denne nye sektion giver dig et hurtigt link til de 3 mest læste artikler i den forgange måned. Der er god mulighed for at lære noget nyt, eller opfriske hukommelsen.

Tak til sponsorer

En kæmpe tak til mine forskellige sponsorer der gør det muligt for mig at skrive godt indhold til jer. Giv dem et kig - det hjælper enormt meget.

  • Lysa er den bedste og billigste investeringrobot jeg har set. Lysa lader dig investere dine penge bredt på den letteste måde, og omkostningerne er holdt helt nede under 0,38% om året. De har en fornuftig tilgang til investering og investerer dine penge i indeksfonde af aktier og obligationer. Lysa tilpasser sig automatisk til din livssituation og hjælper dig til at træffe bedre økonomiske beslutninger. Læs mere her.
  • Nordnet er min foretrukne børsmægler i Danmark. De har et meget bredt udvalg af aktier, ETF'er, fonde og andre instrumenter, og kan stort set tilbyde dig alt du har brug for, for at lave dine investeringer. Nordnet giver dig et godt overblik over dine investeringer og indrapporterer selv alle dine handler til Skat. Prøv Nordnets månedsopsparing og få gratis kurtage!.

Få min bog om investering

Alle abonnenter af dette nyhedsbrev får 30% rabat på min første e-bog om investering: Fornuftig investering, ved brug af rabatkoden nyhedsbrev30.

Få bogen med rabat her, hvis du ikke allerede har den!

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf. Du kan også følge mig på Instagram.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering.

Tak fordi du læser med!

Christian

Læs et andet