Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #26, januar 2022

Velkommen ind i det nye år, 2022!

Jeg håber du har fået alle fingre med dig, og har haft en dejlig jul og nytår. Jeg har selv nydt det her fra Sydney med min kæreste. Det blev desværre ikke til en tur til Danmark i 2021, men vi har bestilt plads til senere i januar.

Året har budt på så mange ting - det kan du læse om i min årsopgørelse nedenfor. Det er også nu folk begynder at lave nytårsforsæt. Har du et du har tænkt på?

I løbet af december måned har jeg skrevet følgende:

Året der gik: 2021

Sikke et år. Måske et af de mest begivenhedsrige i mit liv indtil videre. Der er sket meget i mit liv, og lige så meget for porteføljen og formuen som har taget et hop opad på mere end 35%.

Læs her hvilke handler jeg har gjort i løbet af året, hvor jeg har fået udbytter fra, og se min samlede portefølje!

Skal jeg sælge mine tab til nytår?

Op til årsskiftet er der mange der sælger nogle aktier de har haft tab på, for at kunne trække det fra gevinsterne. Det har jeg også gjort. Men selvom nytår nu er ovre, er det ikke mindre relevant, for man kan sælge sine tab hele året igennem. Reglerne er det samme.

Læs med her om det er noget du bør overveje.

Hvor mange aktier bør jeg have?

Et af de spørgsmål jeg oftest ser (næstefter hvilke aktier du bør have) er: hvor mange forskellige bør man have?

Der er ikke noget enkelt svar på det - som altid så kommer det an på flere ting. Men der er nogle gode retningslinjer for, hvor mange du som minimum bør have, afhængig af størrelsen på din formue. Ligeledes er der et punkt hvor det ikke giver mere beskyttelse at have flere aktier.

Det mest optimale antal ligger formentlig et sted mellem 8-25 forskellige aktier, baseret på størrelsen af din formue. Se flere detaljer i artiklen her, og find det rette antal til din situation.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian