Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #22, August 2021

Hej igen,

Jeg er så glad for at have dig tilmeldt mit nyhedsbrev. Ikke bare fordi der er nogen der læser mit indhold - det er naturligvis rart. Det der virkelig gør mig glad, er de mange venlige kommentarer fra folk, som føler jeg har hjulpet dem til at blive bedre til at håndtere sine penge.

Tusind tak! 🤗

Efteråret er ved at falde over Danmark, og vi kigger fremad mod nogle af de historisk set bedste måneder på aktiemarkederne. Den slags er ikke noget jeg tænker særligt over, for jeg følger mine virksomheders resultater - ikke hvad andre folk vil betale for dem. Og det går rigtig godt for min aktiebeholdning - jeg er ultra-tæt på at nå 1.000.000 kr. i samlet formue, baseret på min seneste kvartalsopgørelse fra juni.

Siden sidst er vi flyttet i egen lejlighed, og jeg har fået et job, så pengene strømmer igen ind på kontoen. Jeg kan nærmest snuse til pensionen! Hvordan går det med dine investeringer? Er du på vej mod FIRE?

Her kommer de artikler jeg har skrevet siden sidst:

Kvartalsopgørelse, 2. kvartal 2021

Mange følger mig for at se hvordan det går med min portefølje, og for at få inspiration. Det er jeg meget taknemmelig over. I det seneste kvartal har der været en fin udvikling, især nu hvor udbytter begynder at komme ind igen. Dem var der ikke mange af sidste år. Den eneste handel jeg har gjort er at sælge en smule af mine Pandora-aktier for at betale skat til pensionen.

Se min fulde portefølje i artiklen.

Berkshire Hathaways generalforsamling 2021

Warren Buffett er direktør for investeringsselskabet Berkshire Hathaway. De ejer et bredt udvalg af virksomheder, både privat og som aktier. Som alle selskaber har de i år afholdt generalforsamling for alle aktionærer, der pga. Corona blev afholdt virtuelt. De gennemgik resultaterne, hvorefter Warren, Charlie og i år også Greg Abel samt Ajit Jain, sad og besvarede alle aktionærernes spørgsmål i tæt på 4 timer!

Jeg har opsummeret de vigtigste pointer i artiklen her, som jeg mener enhver investor kan lære noget af.

Mød FI Scouts: Følg din FIRE-rejse

Det har været en meget travl tid for mig, med mange livsændringer og store projekter. Det forklarer delvist (men er ingen undskyldning) hvorfor jeg ikke har udsendt et nyhedsbrev før nu.

Ét af mine store projekter er blevet lanceret i App Store nu, som jeg har arbejdet på sammen med Liz Brenner: FI Scouts. Det er en ny app der hjælper dig med at holde styr på din rejse mod FIRE. Læs meget mere om FI Scouts på hjemmesiden.

Sådan blev jeg investor, del 2

Læsere af min blog, vil vide at Warren Buffett er min store helt. Jeg husker ikke hvordan jeg opdagede ham, men jeg er meget glad for at jeg gjorde. Han er verdens bedste investor, og samtidig helt nede på jorden. Der er så meget man kan lære fra ham. Jeg blev hurtigt meget optaget, og læste alt hvad jeg kunne om ham, hans selskab Berkshire Hathaway og hans gode makker, Charlie Munger.

Det har haft den betydning, at min investeringstil er blevet meget den samme som han har: langsigtet og fornuftig. Læs anden del af min historie, om hvordan jeg er blevet til den investor jeg er i dag.

9 gode tips til at spare lidt mere

Sidst (men måske ikke mindst) slutter vi med en let artikel med 9 gode råd, du kan bruge til at spare flere penge i hverdagen. Nogle er store ændringer, andre er lidt lettere at gå til. Det er alle metoder jeg har brugt selv med stor success, for at skabe en bedre økonomi for mig selv.

Hvad er dit bedste spareråd?

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

Vil du lære meget mere om hvordan jeg investerer, så kan du stadig få fat i min bog Fornuftig investering. Skriv direkte til mig, hvis du foretrækker at købe den med MobilePay.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian