Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev, februar 2024

Hej, hvordan går det?

Det er efterhånden lidt tid siden jeg har sendt et brev ud, så jeg håber det går jer godt. Det går godt for mig, trods mange udfordringer både på jobbet, og personligt. Det går mere op for mig nu, at mange af mine vaner ikke er nær så produktive som de kunne, og hvorfor det er sådan for mig. Jeg prøver mange nye ting for at finde mening og fokus i mit liv! Det kan du også, ved at booke en gratis coaching-time med mig.

Økonomisk går det godt fremad, som det ses fra de sidste to måneder. 2023 er forbi, og jeg er stadig ved at gøre tallene op. Det ender nok med at blive en samlet for året 2023, og før dette første kvartal. Som det ses er min opsparingsrate stadig meget fin, og ligger omkring 50-55% hver måned. Februar var en stor undtagelse, da vi har booket flyrejser til Danmark over julen, og det er ikke billigt!

Desuden nåede jeg en samlet formue på omkring 2.200.000 kr. i 2023, og det er jeg virkelig stolt af. Målet for 2024 er at komme tæt på de runde 3 mio. kr, hvilket bringer mig over halvvejs til økonomisk frihed.

Læs Warren Buffett's aktionærbreve fra 1977 og frem

Min absolut største inspiration og mentor for økonomi og investering er Warren Buffett. Hver år skriver han et nyt brev til aktionærerne i Berkshire Hathaway, som indeholder alt den viden man har brug for. Jeg har fundet en samling af alle brevene her, fra 1977 til 2019, som danner fundamentet for hvordan man investerer fornuftigt.

Flyselskaber er en dårlig forretning

Selvom SAS for tiden stiger meget i kurs, så lad dig ikke narre. Flyselskaber er generelt en meget svær forretning at drive, og giver sjældent gode resultater for aktionærerne. Selv Warren Buffett er faldet i fælden 2 gange, og har fortrudt det.

Læs i artiklen, hvad du skal undgå, og hvor du ellers kan finde investeringer i rejsebranchen.

Kvartalsopgørelse, 3. kvartal 2023

Mens jeg får snøvlet mig færdig og skrevet min årsopgørelse er det værd at tage et kig på, hvordan min portefølje så ud i slutningen af sidste kvartal. Jeg kan godt love der er lagt lidt til beholdningen siden da - også nogle nye navne!

Andre nyheder

Siden sidst har jeg udgivet nogle mindre artikler som kan være til stor hjælp. Blandt andet har Saxo udgivet nye priser, og er nu ekstremt konkurrencedygtige med deres lave kurtage-priser.

Jeg har ligeledes skrevet om nogle af de mange finansielle udtryk som EPS og Price/Earnings, så du aldrig er i tvivl om, hvad de betyder.

Tag et kig på mine sponsorer

En kæmpe tak til mine forskellige partnere der gør det muligt for mig at skrive godt indhold til jer. Giv dem et kig - det hjælper enormt meget.

  • Lysa er den bedste og billigste investeringrobot jeg har set. Lysa lader dig investere dine penge bredt på den letteste måde, og omkostningerne er holdt helt nede under 0,38% om året. De har en fornuftig tilgang til investering og investerer dine penge i indeksfonde af aktier og obligationer. Lysa tilpasser sig automatisk til din livssituation og hjælper dig til at træffe bedre økonomiske beslutninger. Prøv Lysa gratis i dag.
  • Nordnet er min foretrukne børsmægler i Danmark. De har et meget bredt udvalg af aktier, ETF'er, fonde og andre instrumenter, og kan stort set tilbyde dig alt du har brug for, for at lave dine investeringer. Nordnet giver dig et godt overblik over dine investeringer og indrapporterer selv alle dine handler til Skat. Prøv Nordnets månedsopsparing og få gratis kurtage!.

Få min bog om investering

Alle abonnenter af dette nyhedsbrev får 30% rabat på min første e-bog om investering: Fornuftig investering, ved brug af rabatkoden nyhedsbrev30.

Få bogen med rabat her, hvis du ikke allerede har den, og giv den 5 stjerner så du kan hjælpe andre!

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Du kan følge mig på Instagram for at få et bedre indblik i min hverdag.

Tak fordi du læser med!

Christian