Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #23, September 2021

Hej,

I dette nyhedsbrev kan du læse min kvartalsopgørelse for 3. kvartal, hvor jeg deler detaljerne om en stor milepæl: jeg har opnået en opsparing på 1 million kr!

På trods af mange store udgifter, går det støt fremad, og takket være en god indkomst kan jeg opspare ca. 70% af min indkomst hver måned. Det gør helt sikkert alt meget lettere, men det er også uvist hvor længe det kan vare. Jeg vil ikke altid kunne have samme løn, så jeg forsøger at sætte ekstra meget til side.

Det går godt i Sydney, og jeg nyder virkelig at være her. Nu er det ved at blive sommer så vejret er noget bedre. Samtidig er jeg blevet fuldt vaccineret, og staten New South wales er ved at genåbne så vi igen kan komme ud på barer, restauranter og tilbage på kontoret. Det ser jeg virkelig frem til!

I september måned har jeg fået skrevet et par ting, jeg håber du får glæde af:

Kvartalsopgørelse, 3. kvartal 2021

Udover at have nået 1 million kroner, er der ikke sket store ændringer. For mine investeringer går det stødt fremad, og indtil videre i år har jeg opnået et afkast på 23%. Det forventer jeg ikke bliver lavere når vi slutter året.

Udbytterne er ved at flyde ind på kontoen igen, og jeg har foretaget én enkelt køb af Fortescue Metals Group: en jernmalm-mine her i Australien. Se alle detaljerne i opgørelsen!

Freedom24 er en ny platform med fokus på børsnoteringer

Jeg har i de seneste mange uger afprøvet Freedom24 som børsmægler. De gør sig især kloge på børsnoteringer og lader folk investere meget tidligt i dem. I modsætning til banker og "almindelige" børsmæglere, så lader Freedom deres kunder smide penge i en pulje og denne pulje som helhed bliver derefter tildelt aktier. Derved kan man få flere aktier end ellers, og kan deltage tidligere i børsnoteringer.

Læs mere om dem her.

Jeg elsker at læse på min Kindle

Jeg har før været meget i tvivl om, hvad der var bedst for mig: e-bøger eller papirbøger. Selvfølgelig kan jeg lide begge dele, og der er fordele og ulemper ved begge. Efter jeg fik en Kindle har jeg dog primært læst bøger på den, og jeg finder det virkelig behageligt og praktisk at have den.

Hvis du har haft lignende overvejelser så læs med her.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian