Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Jeg læser alle mine bøger på en Kindle

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Min Kindle er den bedste gave jeg har fået. Jeg har de seneste år nydt at læse mere end 25 bøger om året, og selvom jeg elsker at læse på papir, så har det været en helt anden oplevelse efter jeg fik min Kindle.

Hvis du ikke har hørt om Amazon’s Kindle, så er det kort sagt en e-bogs læser. Man kan vel kalde det en lille tablet, men den har kun én funktion: At vise tekst og lade dig købe og læse bøger.

Det samme kan man med en iPad eller anden tablet, eller endda sin telefon. Så hvad er der så godt ved Kindle?

For mig er Kindle en absolut vinder på det område, på grund af de ting den ikke kan. Hvis jeg læser på min iPad bliver jeg til tider distraheret af notifikationer eller jeg skal lige tjekke noget i en app. Og pludselig har jeg brugt en time i Safari i stedet for at læse den bog jeg ville.

Min Kindle kan kun én ting, og det er at lade mig læse den bog jeg ville. Derudover er en Kindle udstyret med en e-ink skærm, hvilket får den til at se ud og føles som papir, og den er meget mere behagelig at se på for øjnene, fremfor en tablet. En e-ink skærm har ikke problemer med genskin hvis du læser ude i solen, og den holder batteri i ugevis hvis ikke måneder, afhængig af dit forbrug.

Er e-bog bedre end en papir bog?

Næh. Men heller ikke værre. Der er mange fordele og ulemper ved begge dele, og som alt andet kommer det i sidste ende an på hvad du foretrækker.

Jeg foretrækker som regel at læse mine bøger på papir, men det er upraktisk nok til, at jeg ikke gider købe og have dem længere. Først og fremmest er fysiske bøger ofte dyrere, og tager en masse plads på reolen. Men det der virkelig fik mig til at skifte er, at det aldrig er den samme oplevelse at læse papirbøger, for de er alle forskellige. Nogle er tungere end andre, nogle har større tekst, nogle er hårde, andre er bløde. Du har aldrig den samme læseoplevelse — men det har du på Kindle. Du kan endda justere skriftstørrelsen og linje-afstanden let, så det passer nøjagtigt til dit behov, eller hvis børnene skal låne den.

Det næste jeg ofte fandt upraktisk ved papirbøger er, at de ofte er tykke og ikke så praktiske at have i en taske. Derudover vejer de en del. En Kindle fylder og vejer altid det samme.

Af disse årsager, så mener jeg en Kindle er langt bedre for mig.

Kindle erstatter det store bibliotek

Som minimalist forsøger jeg at have meget få ting i hjemmet. Da jeg flyttede til Australien satte jeg mig et mål om, kun at medbringe maksimalt 100 ting. Det indebar også, at jeg måtte skille mig af med en masse bøger, enten ved at sælge dem eller give dem væk.

Men når du har dem som e-bog (uanset om det er Kindle eller iPad) så har du altid hele dit bibliotek med dig, uanset hvor du går. Og der er ingen undskyldning for ikke at få læst, for du kan altid tage din Kindle med dig.

Jeg kan ellers godt lide at have en reol fyldt med bøger. Det er pænt! Men det er ikke så sjovt når man skal flytte, og det har gjort rimelig ofte, de seneste 10 år. Jeg var ret træt af, at skulle flytte tunge kasser rundt.

Overbevist? Se et stort udvalg af Kindle hos Proshop.

Kindle e-bogs læser med en bog åben

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Billigere og lettere bøger

Som nævnt kan du have alle dine bøger med dig. Det er især brugbart hvis du ofte er på farten, eller rejser meget, og gerne vil holde dig belæst. Jeg har været på flere rejser nu, med lange fly eller busture, og en Kindle er simpelthen så god at have ved hånden. Tiden flyver forbi.

Hvis du endelig skulle blive færdig med en bog, og mangler en ny, så kan du altid købe bøger direkte fra din Kindle gennem Amazons Store. De har (tæt på) alle bøger i verden. Det var trods alt sådan Amazon startede. Du kan altid finde hvad du leder efter i Amazons butik, og eftersom e-bøger ikke koster noget at producere, så er bøger ofte meget billigere i det format! Med en Kindle spare du flere penge jo mere du læser. Genialt!

Desuden kan Kindle bøger blive opdateret fra tid til anden, uden du skal gøre noget. Så kommer der en ny udgave med rettede stavefejl eller nyt indhold, så kan du få den nye udgave ganske gratis.

Læseoplevelse og strømforbrug

Lad os tale lidt om hvordan det er at læse på Kindle.

Som sagt er det bedste naturligvis at sidde med en rigtig papirbog. Det giver en helt særlig følelse at se bogen blive tyndere i højre side, og tykkere i venstre. Den følelse kan en Kindle ikke give dig, men til gengæld giver den andre muligheder.

Når du læser en bog på kindle viser den et ur i toppen af skærmen, så du ikke glemmer din sengetid, og du kan vælge at få vist hvor mange procent af bogen du har læst. Du kan også få vist hvor lang tid det tager at færdiggøre et kapital, eller hele bogen, baseret på din aktuelle læsehastighed. Det er virkelig praktisk!

En Kindle er lavet med en e-ink skærm, som næsten ser ud og føles som rigtigt papir. Det gør at den er virkelig “blød” for øjnene at se på i mange timer, i forhold til en tablet som lyser dig direkte ind i øjnene. Det gør også Kindle perfekt hvis du læser udenfor i solen, for der er ikke noget genskin fra skærmen.

Tidligere i dag var jeg på stranden med min kæreste, og havde min Kindle med at læse på. Der var absolut ingen problemer med genskin fra solen. Nogle modeller, f.eks. Kindle Paperwhite er endda vandtætte så du ikke skal være bekymret hvis du sidder ved poolen, og børnene pjasker vand.

Eftersom Kindle er en digital enhed, så kan du selv justere skriftstørrelse, skrifttype, linieafstand, marginer, og hvad du ellers har lyst til. Det gør den personlig for dig.

Samtidig har Kindle en ekstrem lang batterilevetid. Hvor en iPad nok skal oplades hver anden dag, så vil din Kindle holde strøm i ugevis. Jeg kan love dig, at selv de største læsere kan tage på ferie i 2 uger, og ikke behøve lade den op en eneste gang.

Integration med Amazon og Goodreads

Kindle kan som alle andre enheder gå på internettet, så du kan gennemse deres bog-butik direkte fra din Kindle. Du behøver aldrig på noget tidspunkt forbinde den til din computer og holde den synkroniseret.

Med butikken på Kindle kan du finde og købe nye bøger på få sekunder, med din Amazon bruger. Du kan hente korte uddrag på de fleste bøger så du kan læse de første kapitaler og derefter se om du vil købe bogen. Når du køber en bog så er den klar til at læse med det samme. Der er ingen grund til at vente 2 uger på PostNord.

Du kan altid købe bøger enkeltvis, men hvis du læser meget bør du overveje at abonnere på Kindle Unlimited. For kun ca. 70 kr. om måneden får du fri adgang til ekstremt mange bøger på Amazon, og kan læse alle dem du vil. Det kan meget hurtigt betale sig, hvis du læser bare 1-2 bøger om måneden.

Kindle har også god integration med onlinetjenesten Goodreads. Goodreads lader dig holde styr på hvilke bøger du har læst, og du kan finde nye interessante bøger samt anmeldelser, baseret på hvad du har læst.

Du kan følge mig, og følge med i hvad jeg læser på min Goodreads profil.

Virker også til Audible lydbøger

Køber du en af de nyere Kindle’s så har de indbygget Bluetooth forbindelse så du kan hente og lytte til lydbøger fra Audible. Dette bruger jeg ikke, da lydbøger ikke fungerer godt for mig. Jeg har svært ved at fokusere på at høre efter, og ender i stedet med at lave alle mulige andre ting.

Hvis du elsker lydbøger, så kan det være en rigtig god grund til at få fat på en Kindle. Sørg dog for at få en model med god lagerplads, da lydbøger optager en del mere plads end tekstbøger.

Hvad med de bøger jeg allerede har?

Du behøver ikke købe alle bøger på ny. Hvis du har e-bøger liggende, som PDF eller andre formater kan du let overføre dem til din Kindle, enten via USB eller ved at sende dem til din personlige Kindle-emailadresse.

Er du lidt mere organiseret, så findes der rigtig gode programmer til at holde styr på dit digitale bibliotek. Jeg bruger selv Calibre til at holde styr på mit e-bogs bibliotek. Det er et program til Windows eller Mac som lader dit styre dit virtuelle bibliotek nøjagtig som du ønsker det.

Hvis du har mange bøger, er det et godt værktøj til at sortere dem med, og kunne søge den bog frem du ønsker, uden at gå hele reolen igennem. Hent Calibre gratis her.

Inden du går

Jeg er helt vild med min Kindle. At læse på iPad er meget fint, men Kindle er simpelthen den bedste enhed at læse på, i mine øjne. Det slår nok ikke at sidde med en papirbog, når det kommer til læseoplevelse, det er klart — men med Kindle behøver jeg ikke slæbe en eller flere bøger med omkring, som ofte er tunge og klumsede. Kindle vejer de samme ~200 gram uanset hvor mange bøger jeg fylder på den.

Kindle er bedst at læse på, fremfor en iPad, primært hvis:

  • du læser meget eller længe ad gangen
  • du læser bøger (ikke tegneserier, eller meget grafiske dokumenter)
  • du læser udenfor og især i sollys
  • du gerne vil beskytte dine øjne eller let bliver træt af en skærm

Alt det, kombineret med ekstrem lang batteritid, og den lille størrelse gør Kindle helt perfekt for mig. Den har min varmeste anbefaling — hvis du kan lide at læse, og gør det jævnligt, så køb dig en Kindle i dag.

Har du en allerede en Kindle eller vil du købe den nu? Lad mig høre hvad du synes om den.

Hvis du søger forslag til gode bøger at læse, kan du se 15 bøger Warren Buffett anbefaler dig at læse, eller 3 af mine absolut favoritbøger.