Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Få orden i økonomien

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Føler du at dit liv og din økonomi er kompliceret? Har du ikke meget råderum i hverdagen, eller kontanter nok til, at det løber rundt? Har du gæld?

Der skal mere end ét indlæg til at svare på alle spørgsmålene om økonomi. Jeg forstår fuldt ud at der er mange der kæmper med at holde sig oven vande, eller finder det forvirrende.

Jeg håber på at give dig noget hjælp med på vejen, ved at beskrive hvad jeg selv har gjort her.

At eje for meget blokerer din pengestrøm

Det handler ikke om at eje mange ting. Det har aldrig fået nogen til at føle sig rig.

Jeg kender det selv, for sådan har jeg haft det. Det kan være meget fristende altid at bruge de penge man har -- for penge er til for at blive brugt ikke? Nej.

Problemet er de unødvendige ting. Der er mange mennesker som bruger mange, mange penge på hvad andre måske vil se som unødvendige. Og jo flere ting du har i hjemmet, jo mere vil du holde fast på dem. Det er en ond cyklus, og bliver kun værre over tid.

Desværre er det ofte sådan, at hvis man i forvejen har mange ejendele, så er det også meget lettere at tilskaffe sig flere -- man kan knap nok se forskellen. Og når du køber flere ting, har du færre penge mellem hænderne.

Derfor kan den bedste måde at komme i gang med at rydde op i økonomien være, at rydde op i dine ejendele.

Skaf flere penge mellem hænderne

Det vigtigste du kan gøre for din økonomi er, at sikre du altid har en opsparing klar, og frie penge mellem hænderne. Mange kalder dette en Emergency- eller Nødopsparing, og den kan bruges som et sikkerhedsnet, så du kan føle dig tryg. Disse penge må kun bruges i absolut nødstilfælde.

Sådan en har jeg også selv. Det er en lille mængde penge (helst 3-5.000 kr. eller mere), som står på en opsparingskonto. Faktisk har jeg sat dem på en konto i en anden bank så jeg ikke bliver fristet til dagligt. Hver måned overfører jeg 300 kr. til denne konto, så den altid bliver en lille smule større. Det kan du selv starte med i dag, bare med 100 kr. om måneden. Det er jeg sikker på du kan klare.

Når du har frie penge kan de nemlig vokse. Ting kan ikke vokse sig større og give dig mere plads i økonomien. Det får du kun ved at spare op og investere. Frie penge giver dig muligheder og valg. Det gør at du ikke er nødt til pludselig at skulle sælge noget, eller optage et lån, hvis der er behov for kontanter.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Kom af med din gæld

Gæld er det værste jeg ved.

Jeg har stort set altid haft gæld siden jeg fik mit første "rigtige" arbejde. Ikke meget, men nok til, at de gik mig på. Derfor har jeg besluttet at det skal være slut -- jeg vil aldrig mere optage gæld.

En konto der altid er overtrukket, eller går i 0 når måneden er slut er ikke tilfredsstillende. Kassekreditter, kreditkort, kvik-lån -- lånemulighederne er uendelige, men fører meget sjældent noget godt med sig. Det begynder med at lille overtræk, men pludselig vokser gælden sig større, uden man helt ved hvorfor, og hvordan man kan stoppe det.

Saml dine lån, luk alle kassekreditter, klip dine kreditkort

For at forhindre et skib i at synke, må man lukke hullet.

Det samme gælder med gæld. Du er nødt til at stoppe alle muligheder for at optage dem. Her er du nødt til at ringe til din bank. Fortæl dem, at du ønsker at slippe af med din gæld, og få dem til at lukke for alle kreditter, og spærre dine kreditkort. Hvis du kan samle dine lån til ét stort, og få en god rente, så kan det være en stor hjælp.

Dermed fjerner du muligheden for at optage nye lån. Hvis ikke man har lov at trække over, så vil man over tid lade være, og man klarer sig fint med de penge man har.

Hav altid et minimumsbeløb stående på din konto

Warren Buffet er en af verdens rigeste personer. Det er han ikke blevet ved at hæve gæld. Men han har gjort mere end at holde sig på 0. Buffett har mange gange udtalt, at uanset hvor god en handel han har fundet, vil han aldrig bruge flere penge, end at der altid står 20 milliarder tilbage. Ingen undtagelser.

Vi har naturligvis ikke 20 milliarder stående, men princippet er stadig godt. Sørg for at 0 kr. ikke er tilfredsstillende for dig. Det giver ikke noget råderum. Sig til dig selv -- der skal altid stå 3.000 kr. på min konto, og jeg vil aldrig bruge penge, så det kommer under dette. Så slipper du for uforudsete problemer.

Inden du går

Når du løbende får mere orden kan du bagefter se på, hvordan du bliver helt gældfri, eller hvordan du kan begynde at investere dine penge fornuftigt.