Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Berkshire Hathaway er nu 1 billion dollar værd: En milepæl i investeringshistorien

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Warren Buffett's selskab, Berkshire Hathaway, har opnået en bemærkelsesværdig milepæl ved at nå en markedsværdi på over 1 billion dollar, i september 2024. Dette gør dem til det første ikke-teknologi selskab i USA, der har nået denne status, hvilket illustrerer betydningen af deres forretningsmodel og investeringsstrategier. Selvom aktien i skrivende stund igen er dykket lidt ned under, så er dette en flot præstation, og skyldes en generelt markant stigning på over 28% i aktiekurserne i 2024, langt over S&P 500's gennemsnitlige vækst. Især deres forsikrings-afdelinger går det rigtig fint for.

I modsætning til mange af teknologi-selskaberne, så har Berkshire haft en mere rolig rejse på vej til den første billion. Investorerne har tydeligvis tillid til Buffett's lederskab og evne til at navigere i det komplekse marked, og fortsat levere fremragende (omend mindre) resultater for selskabet og dets underselskaber. Berkshire's alsidige portefølje af investeringer i forskellige industrier giver dem en solid base for fremtidig vækst, selvom det efter Warren's egne ord, i fremtiden bliver sværere for dem at skabe enestående afkast, simpelthen på grund af deres størrelse.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Warren Buffett's investeringstilgang

Warren Buffett's investeringsstrategi er præget af disciplin, tålmodighed og en intens fokus på langsigtet værdi og indtjening. Hans tilgang til markedet har gjort ham til en af de mest succesfulde investorer i historien, og derfor også til min største mentor. Min personlige investeringsmetode er ligeledes baseret på hans, og ved at læse mine artikler og min bog kan du se nøjagtig hvordan du også kan gøre det.

Buffett's strategi er primært baseret på 2 principper: ultra-langsigtet værdi til en lav pris, og fordelene ved renters-rente effekten. Berkshire's meget langsigtede fokus har også gjort, at deres markedsværdi er steget langsommere end tech-giganterne, men har trods alt stadig bragt dem en plads blandt verdens største. Der er ingen tvivl om det er sværere, og kræver mere arbejde at tjene penge på "den gammeldags måde".

Langsigtet value-investering

Buffett's langsigtede value-investerings metode handler om at finde selskaber, der både lever god indtjening og generelt har en solid forretning, og som undervurderes af markedet. Han vurderer nøje fundamentale faktorer, som indtjening, gæld og ledelsens kvalitet. Buffett ser efter virksomheder med en stærk konkurrencemæssig fordel og en stabil pengestrøm. Kombineret med, at Buffett foretrækker investeringer han aldrig behøver at sælge, så kan man se han virkelig tænker sig om, og ikke bare hopper fra én ting til en anden. Hans strategi er godt gammeldags købmandsskab: find en fremragende virksomhed, og køb til en billig pris.

Fordelen ved renters-rente og "compounding"

Renters-rente effekten, er essentiel at overveje når vi leder efter gode investeringer. Buffett vil langt hellere have et solidt selskab, der år efter år kan lever ham et mere begrænset afkast. Over mange år vil dette dog vokse sig langt større end hvis man er heldig at finde "en kursraket", som stiger kraftigt ét år. Blandt andet fremover Buffett ofte at dels er det meget svært at være heldig hvert år, og dels er det en stor straf på den lange bane, at skulle betale Skat af sin gevinst hele tiden.

Tid er investorens største fordel, såfremt de er tålmodige nok. Jo længere vi kan holde en aktie, desto mere udnyttes effekten af renters-rente effekten. Buffett's egne investeringer har vist, hvordan tålmodighed kan føre til betydelig vækst over tid. Han har for eksempel købt en stor portion Coca-Cola aktier i 1988, og ikke solgt en eneste aktie siden da. I dag modtager Buffett næsten mere i udbytte hvert eneste år, fra Coca-Cola alene, end han betalte for hele sin investering!

Er der mange år tilbage?

Den gode Warren Buffett fyldte for nyligt 94 år, og selvom han selv siger hans helbred er godt, kan man efterhånden godt se og føle, at alderen er ved at indhente ham. Buffett har også selv sagt, at han ikke har mange år igen, men det stopper ham ikke fra at blive ved med at stå i spidsen for Berkshire Hathaway.

Berkshire, som han købt da det var en tekstilfabrik med store problemer, fik han efterhånden vendt rundt, og igennem selskabet købte mange flere investeringer. Sammen med sin partner Charlie Munger, som vi desværre mistede sidste år, opkøbte de flere virksomheder i mange forskellige brancher. Berkshire ejer for eksempel Dairy Queen og batteri-selskabet Duracell.

Den ældre herre er uden tvivl min største mentor inden for investering, og min egen strategi er meget tæt baseret på Buffets. Gennem mange år har han været stor kilde til visdom blandt alle der ville lytte, og har altid sat en stor ære i at lære andre hvordan man kan investere og blive succesfuld. Tidsløse råd og principper, som jeg tror vil være lige så relevante (og korrekte) når jeg selv når hans alder.

Følger du Buffett's filosofi? Har du din egen du føler fungerer godt for dig?