Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

5 forhindringer vi skal overkomme for at investere

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvad får ordet investering dig til at føle?

Frygt? Usikkerhed? For svært?

Efterhånden som vi læser og lærer mere om penge og investering, er vi også bedre udrustet til at gøre det. Men der kan stadig være store forhindringer, som gør at vi ikke får opsparet eller investeret vores penge, eller ikke får det afkast vi forventede.

Det ender med at vi blot fortsætter med at arbejde fuld tid så vi kan betale vores regninger, i stedet for at blive økonomisk fri og bruge vores tid på de ting vi virkelig drømmer om.

Her vil du lære om 5 grunde til, at vi holder os tilbage:

  1. Frygt
  2. Negativitet
  3. Dovenskab
  4. Dårlige vaner
  5. Arrogance

1. Frygt

Frygten ved at investere kommer af frygten ved at tabe sine penge. Sandheden er, at vi alle kommer til det, både dig og mig. Der er ingen rige mennesker i verden som ikke også har tabt penge på et tidspunkt.

Det er ikke frygten selv der er et problem, men hvordan vi håndterer det.

Dem der accepterer frygten og gør hvad de kan for at mindske risikoen, får investeret deres penge, og vil efter mange år være rigere. Dem der er bange for frygten vil ikke investere deres penge, og bliver derved hverken rig eller fri.

Det er helt fint at være nervøs eller bange. Du er ved at lære et helt nyt område at kende, og du kender ikke alt. Du er til gengæld super dygtig til noget andet, hvor jeg ville føle mig nervøs for at begå fejl, eller ikke vide hvad jeg skulle gøre. Hvis du føler frygt eller nervøsitet holder dig tilbage, så er det første du skal gøre, at lære mere. Vær nysgerrig og stil spørgsmål. Gør kun noget, når du føler dig tryg ved det, og mener du forstår hvad du laver.

Det er en stor hjælp at starte tidligt. Det er derfor vi har børneopsparinger, så vores børn kan lære om penge, økonomi og investering allerede når de er helt små. Desværre er det noget der ikke er meget af i skolerne.

Frygten kan få os til at spille vores kort alt for sikkert. Vi ender med at investere i ingenting, eller alt for mange forskellige ting for at "sprede risikoen". Det kommer der sjældent gode resultater ud af.

Men sådan behøver det ikke være. Investering behøver ikke være risikabelt for at give et stort afkast.

Risk comes from not knowing what you're doing. Never risk what you have and need for what you don't have and don't need. Warren Buffett

2. Negativitet

"Det kommer aldrig til at fungere", "Det kan jeg ikke finde ud af", "Hvad nu hvis?"

Usikkerhed kan føre til negativitet, og det holder os tilbage fra at gøre det rigtige. Vi holder os til de sikre valg: penge i banken, kontanter eller obligationer.

Hvis ikke vi tror på os selv, kommer vores ønsker ikke til at ske. Vi er nødt til at tænke positive tanker. Hvis der er noget vi ikke kan finde ud af, så er det eneste rigtige at lære mere om det, indtil vi føler os mere sikre.

Tvivlen på os selv kan også opstå selv efter vi har købt en aktie. Vi begynder at tænke over om det nu var det rigtige. Var der bedre ting at købe? Kommer det nu til at gå?

Det er ofte her man ser folk i Facebook-grupper spørge: "Jeg har købt XYZ, hvad synes i om det?". Det er i virkeligheden tegn på en lille tvivl. De er ikke overbevist om, at det de har gjort var det rigtige, så de spørger andre til råds.

Desværre er det sådan for mange, at hvis du hører nogen mene det var en skidt idé, så giver det endnu mere tvivl, og i værste tilfælde kan de fejlagtigt sælge en fremragende investering.

Hvordan kommer vi forbi dette? Ved at lære om investering, uddanne os selv og blive selvsikre nok til at tro på os selv. Skift de negative tanker ud med nysgerrighed og muligheder.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

3. Dovenskab

Dem der arbejder meget og har travlt er ofte de meste dovne. De arbejder hårdt for at kunne forsørge deres familie og børn. De tilbringer lange dage på kontoret og tager endda arbejde med hjem i weekenden.

Alt sammen i god tro. Indtil den dag de kommer hjem til et tomt hus, og et ødelagt forhold.

Mange mennesker kan føle, at de har for travlt til at sætte sig ned og tænke over, præcist hvad der er det bedste for deres økonomi (og det er ikke at arbejde mere). Men de undviger spørgsmålet om, hvad de kan gøre anderledes for at tjene penge. Den værste form for dovenskab er, når man ikke vil konfrontere det man indeni godt ved er det vigtige.

Hvad er kuren til denne dovenskab? Grådighed.

Vi er nødt til hele tiden finde de bedste måder at tjene vores penge på, som passer ind i det liv vi vil leve.

I stedet for at sige "det har vi ikke råd til", skal vi udfordre os, og spørge "hvordan kan vi få råd til det?" Gør det til en familieøvelse, der bringer jer tættere sammen. Vil børnene have et nyt spil? Spørg dem hvordan de kan få råd til det, fx. ved at hjælpe til derhjemme.

Det kræver disciplin at kunne udskifte dovenskaben og "jeg er for træt", med "lad os gøre det!".

Vær grådig i din jagt på idéer og løsninger. Grådig efter hele tiden at finde noget bedre end du har.

4. Dårlige vaner

Vores handlinger er langt mere drevet af vores vaner end vores udannelse. Vores vaner styrer vores adfærd - både gode og dårlige. De er svære at ændre men ikke umuligt.

Hvor ofte hører du ikke nogen sige: "sådan er han nok født", eller "det ligger vel i generne".

Det gør det ikke. Ingen er født successfulde. De er derimod blevet opdraget med nogle vaner, som får dem til at tage bedre beslutninger og gør dem successfulde over tid.

Det kan vi allesammen opnå.

Tip: Vil du lære meget mere om vores vaner og hvordan de kan hjælpe dig med at opnå de ting du ønsker, kan jeg meget varmt anbefale The Power of Habit (dansk udgave) og Atomic Habits.

Det er en vane for os alle at betale vores regninger, og måske spare op hver måned. Men det gør en kæmpe forskel, hvilken af de to vi gør først.

Betal altid dig selv først, og brug kun hvad der er tilbage derefter til udgifter. Warren Buffett

Selvom vi måske ikke har lige så mange penge i nogle måneder, bør vi altid spare op først og kun bruge hvad der er tilbage efter det. Det skal være vores gode vane. Sørg for dig selv først og fremmest. Ellers ender du i hamsterhjulet.

Ønsker du at opbygge en formue og blive fri er du nødt til at ændre noget og gøre noget andet end det du gør nu.

5. Arrogance

Arrogance er måske den værste ting du kan møde. Det kommer af uvidenhed blandet med et stort ego. Med andre ord er der nogle mennesker der er så selvsikre, at de belærer andre om hvad de bør gøre, uden selv at vide de tager fejl.

Det er en farlig kvalitet.

Hvis ikke du ved, hvad du ikke ved, så bevæger du dig ud på farlig grund. Hvis du ved hvad du ikke ved, kan du lære om det. Lær at være ydmyg. Vær bevidst om hvad du ikke ved. Læs bøger og lær mere om emnet, og stol ikke blindt på andre.

Inden du går

Kan du genkende disse 5 ting? Jeg har også følt dem. Det er derfor jeg satte mig for at lære hvordan man investerer fornuftigt.

Der er masser af ting vi får kastet i hovedet, når vi vil investere, og det er vigtigt at uddanne dig selv i, hvad der er rigtigt og hvad er forkert.

Se flere af mine bedste råd til investorer, eller læs Guy Spier's 8 investeringsregler, for at lære hvad du skal gøre.