Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #10, Marts 2020

Hej 🐥

Jeg håber du nyder påsketiden trods alt det der sker omkring os.

Ligesom de fleste andre er jeg "fanget" derhjemme, men det kan jeg nu meget godt lide. Min drøm er at arbejde hjemmefra, så jeg har friheden til at arbejde fra hvor som helst. Det har jeg nu gjort i knap 4 uger, og jeg elsker det!

Selvfølgelig er det ikke alle der har det sådan. Hvad er din situation?

I den sidste måneds tid har jeg sammenfattet nogle artikler til dig:

1. kvartalsopgørelse, 2020

Dette er den første af 4 (findes der skud-kvartaler?) kvartalsopgørelser i dette år. På trods af en regnefejl, som nu er rettet, synes jeg egentlig det ser fornuftigt ud. Jeg er naturligvis en del nede siden nytår, men har alle forventninger om, at det er indhentet inden årets udgang.

Gør du noget lignende? Hvordan holder du styr på din økonomi og måler dine investeringer? Kom gerne forbi i Facebook-gruppen (link i bunden) og fortæl hvad du gør.

Udbytte: Den ultimative guide

Det er i den grad blevet udbytte-sæson, og det har skabt en hed debat, især mod bankerne. Den diskussion skal jeg ikke bevæge mig ind i, men jeg synes det er vigtigt at man forstår hvad udbytte er, og hvorfor selskaberne vil udbetale det til sine ejere.

Derfor har jeg sammensat hvad jeg kalder "Den ultimative guide til udbytte". Denne bliver opdateret eftehånden som der kommer spørgsmål. Jeg berører også andre måder virksomheder kan skabe afkast for deres ejere.

Sådan kommer du effektivt af med din gæld

Gæld er nok noget alle har, eller har haft. Det er ikke altid en dårlig ting. Men det kan bekymre mange, hvordan de skal komme af med deres gæld. Der er ingen hurtig vej, men der kan være muligheder der er mere rigtige for dig.

Læs i artiklen om Snebolds- og Lavine-metoden, og få gode tips til at håndtere din gæld. Jeg kommer også ind på spørgsmålet om man skal afdrage gæld eller spare op og investere.

Warren Buffetts brev til aktionærer 2019

Sidst i rækken er årsbrevet fra Warren Buffett, som han aflægge hvert år til sine aktionærer i forbindelse med Berkshire Hathaways årsrapport. Hvis du vil læse om det mest veldrevede selskab i verden, så er det Berkshire Hathaway du skal læse om.

Jeg kan varmt anbefale at læse alle hans aktionærbreve. Der er link i artiklen!

Vi ses snart igen

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om i det nye år. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian