Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #14, Juli 2020

🤗 Hej allesammen,

Juli har været en hektisk måned for mig, men der har også været tid til at slappe af. Min kæreste forsøger stadig at komme hjem til Australien. Hendes fly er blevet aflyst 2 gange nu, så vi håber inderligt den tredje gang lykkedes.

For mit vedkommende.. ja, hvem ved. Som du måske ved skal vi flytte sammen i Sydney, og jeg skal også afsted så snart jeg kan. Lige nu ser det ud til at blive februar, men der er også rygter om, at Australien ikke åbner deres grænser før til sommer næste år.

Du er nok mere interesseret i at høre hvad jeg arbejder på til dig, og der er nogle gode ting du kan glæde dig til:

  • Sammen med en anden FIRE-interesseret fra USA, har vi startet et nyt projekt sammen: en app der kan hjælpe dig holde styr på din formue, opsparingsrate og din rejse mod at nå dit mål om økonomisk uafhængighed. Du skal nok få mere besked her i nyhedsbrevet når vi er klar med noget! Husk også at prøve min egen app Stokki til dine investeringer.
  • Min første e-bog! Jeg er ved at skrive en gratis e-bog til alle jer skønne mennesker der får nyhedsbrevet. Den kommer til at lære dig hvordan du kan investere som Warren Buffett og Charlie Munger. Vi gennemgår nogle helt elementære principper, som hjælper dig til at blive en bedre og mere fornuftig investor. Glæd dig til den.

Det er det jeg har gang i for tiden. Det er en travl sommer, og jeg har da også holdt en smule ferie. I løbet af juli har jeg også skrevet nogle artikler til jer:

Kvartalsopgørelse, 2. kvartal 2020

Hvert kvartal deler jeg min status for mine investeringer, og min rejse mod økonomisk frihed.

Med juni måned afsluttede vi 2. kvartal af 2020 og det er blevet tid til at dele alle mine tal med jer. I min kvartalsopgørelse kan du se hvordan min formue har udviklet sig i de seneste 3 måneder, og hvilke udbytter jeg har modtage. Her kan du også se min fulde portefølje af aktier!

Hvordan undgår jeg at tabe penge? En intro til Margin of Safety

I min nye e-bog bliver denne artikel grundlaget for et af kapitlerne, men jeg mente ikke det kunne vente. Det handler om konceptet 'Margin of Safety' opfundet af den gode gamle Benjamin Graham.

Han kunne godt forstå at uanset hvor god en virksomhed er, eller hvor meget vi tror aktien vil stige, så kan alle tage fejl. Og vi skal tage højde for disse fejl. At finde værdien af et selskab (og derved en god pris på det), er

Alt det kan læse mere om, og samtidig forstå hvordan du kan investere dine penge med langt mindre risiko for at tabe dine penge.

5 ting vi kan lære fra FIRE-bevægelsen

Artiklen her i godt nok skrivet i går, d. 1 august, men du får den lige med som en ekstra bonus! Her ser vi på nogle rigtig gode principper og livsstils-idéer som måske kan inspirere dig, også selvom du ikke selv er interesseret i økonomisk uafhængighed.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian