Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #15, August 2020

Hej,

Nu skal vi til det: her er hvad der er nyt fra august måned Det var en dejlig varm måned så jeg har nydt det meget. Hver måned opgør jeg min nettoformue, for at se hvor langt jeg er på vejen mod økonomisk uafhængighed, og den viser at jeg er så tæt på 700.000 kr. som man kan være!

For 5 år siden havde jeg faktisk ingenting overhovedet, og at jeg på 5 år har kunne betale al min gæld og spare så meget op, er nærmest helt uforståeligt for mig.

Min kæreste Brenda er nu omsider fløjet tilbage til Sydney, efter at være udsat flere gange. Så det er dejligt. Til gengæld skete der samme dag kritisk sygdom i familien, og jeg var tæt på at miste min far, som har taget meget hårdt på os alle sammen.

Derfor har jeg ikke kunne være så aktiv i denne måned, men det er alligevel blevet til et par historier:

Kender du Mr. Market?

Mr. Market er din forretningspartner i en virksomhed i ejer sammen. Men manden er tosset. Han overreagerer altid på hvad der sker, og er meget følsom. Hans humør skifter hele tiden mellem panik og eufori, og investerer efter sit humør.

Han er hvad man vil kalde manio-depressiv. Somme tider vil han købe din andel til en meget høj pris, andre gange vil han sælge sin andel for nærmest ingenting. Hvad er du mest interesseret i?

Mr. Market er en genial fiktiv person opfundet af Benjamin Graham som repræsenterer aktiemarkedet. Det hopper op og ned, og det skal vi udnytte.

Læs med her i artiklen om, hvordan.

Tag kontrol over din økonomi og nå dine mål

Hvorfor er økonomi så kedeligt? Det er da ikke altid det sjoveste at se på. Men det kan gøres meget sjovere hvis man har et mål med det hele!

Hvis du, som jeg, forsøger at opnå økonomisk frihed så bør du især holde øje med din egenkapital: din samlede formue.

Få nogle gode råd i artiklen her, til hvorfor du skal tage kontrol over din egen økonomi og skæbne. Find inspiration fra minimalismen og ændre din tilgang fra at være forbruger til investor.

Undgå købefristelser og overforbrug i hverdagen

Åh, den trøje kunne jeg da godt tænke mig. Jeg kan da godt lide købe et par poser chips med, nu jeg er her.

Det tænker vi alle sammen på et tidspunkt vi er i byen. Og butikkerne lokker os til at lave impulskøb. Men hvis man kender trickene så kan du undgå det, og spare rigtig mange penge. Adfærdspsykologien fortæller os hvordan vi mennesker opfører os, når det kommer til penge. Det er ikke altid lige rationelt.

I artiklen taler vi om hvordan vi kan undgå impulskøb, og overveje grundigere hvad vi bruger vores penge på. Så kan vi kan spare dem op i stedet for at købe ting vi faktisk ikke har brug for. Måske er det jo bedre at betale sin gæld først, for at opnå de drømme man har.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian