Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #20, April 2021

Hej,

Det er tid til en opdatering til jer kære læsere. Jeg håber i nyder foråret i Danmark!

Siden mit sidste brev er jeg omsider kommet til Australien, og bor nu i Sydney med min kæreste. Det er et helt nyt eventyr der er begyndt og jeg er meget spændt på hvad det bringer. Men det er også svært, for jeg kan virkelig godt lide Danmark, og jeg savner mit "hjem" og min familie. Jeg håber verden tillader at vi snart kan komme på besøg.

I måneden der er gået er min formue gået en del ned, pga. flere større udgifter i marts og april. Nogle har været forventet og nogle har været helt uforudset. Det har taget en del på min opsparing, men vi har heldigvis rigeligt at klare os for. Min kæreste arbejder fuld tid og kan derfor forsørge os indtil jeg også finder arbejde.

Som forventede udgifter er naturligvis min flybillet til Australien, som endte med at koste en del. Efter at have boet her lidt tid har vi netop indsendt min partner visa-ansøgning, og betalt gebyret for det: 36.800 kr. 🤯

Hvad jeg ikke regnede med er, at min MacBook skulle gå i stykker pludseligt, så jeg ikke kunne bruge den. Reparationen af den endte med at koste mig tæt på 6.000 kr., og i samme ombæring endte jeg også med at købe en ny Mac mini til virksomheden.

Udover alt dette har jeg fået skrevet følgende artikler i den seneste måned:

Mød Lysa: Den bedste investeringsrobot jeg har prøvet

Jeg har afprøvet den nye investeringsrobot fra Sverige: Lysa. Lysa er netop kommet til Danmark og fungerer nøjagtigt lige som alle der er, June, Nora, osv. Det jeg dog virkelig godt kan lide ved Lysa er, at deres årlige omkostninger aldrig vil være højere 0,404% ÅOP! Prøv selv Lysa og se om det er noget for dig. Det er den bedste investeringsrobot jeg har set indtil videre, og de er især rigtig gode for dem der ikke selv vil bruge en masse tid, eller føler sig trygge ved at investere på egen hånd.

Warren Buffetts brev til aktionærer

Warren Buffett udgiver hvert år i februar hans brev til aktionærer af Berkshire Hathaway. Det ser jeg frem til hvert år. Først og fremmest giver han en opdatering på Berkshire og alle deres datterselskaber, hvilket jeg som aktionær er meget interesseret i. Men vigtigst er det som regel fyldt med uvurderlig viden og råd omkring hvordan man selv bør investere, og hvad man skal se efter, når man undersøger sine selskaber.

Jeg kan varmt anbefale at læse hans breve. Det seneste af dem har jeg opsummeret i artiklen her. I artiklen finder du et link til alle hans tidligere breve.

Kvartalsopgørelse, 1. kvartal 2021

Min seneste kvartalsopgørelse over min økonomi og investeringer kan du se her. Den indeholder alle detaljer om min udvikling mod FIRE, alle de handler og udbytter der er kommet, og en komplet oversigt over min fulde portefølje af aktier, så du kan blive inspireret.

15 bøger Warren Buffett anbefaler dig at læse

Fra tid til anden nævner Warren Buffett bestemte bøger i sine breve til aktionærer af Berkshire Hathaway. Det er et kvalitetsstempel uden lige at få for sin bog. Jeg har taget et kig på de 15 bøger han tidligere har anbefalet gennem mere end et årti af sine breve.

Måske er der en der lyder interessant for dig? Hvis du køber en bog gennem et link i artikel hjælper du samtidig mig økonomisk, så jeg kan skrive mere godt indhold.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian