Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev, maj 2023

Hey,

Det har været en travl tid de sidste 2 måneder.

Vi skal til at flytte da vores udlejer har valgt at sælge den lejlighed vi lejer. Vi fik naturligvis tilbudt at købe den, men prisen var 5.500.000-6.000.000 kr. Det er et ret stort tal, så det sagde vi nej til.

Vi har også været ude at rejse et par gange til Melbourne, og vi skal snart til Hobart i Tasmanien. Det bliver godt at slappe lidt af, efter alt det. Ligeleds har vi booket fly hjem til Danmark hele to gange i år: til august og til december. Det ser jeg meget frem til!

Den kommende tid vil være præget af lidt større udgifter, grundet flytningen. Men det er også en rigtig god mulighed for at få ryddet op, og smidt ud, så vi kan holde os minimalistiske!

Hver måned opgører jeg kort mine tal (indtæger, udgifter, udbytter, mm.). Her er mine highlights fra april:

  • I april måned har jeg haft 38.166 kr. i indkomst, og 19.111 kr. i udgifter.
  • Dette giver en opsparingsrate på 50%! De fleste penge der bliver sparet op går med tiden til investeringer eller måske en rejse hjem til Danmark.
  • Min samlede egenkapital (net worth) er faldet med 44.395 kr. og er nu på 1.546.584 kr. Faldet skyldes nedgang i porteføljen. Gennemsnitlig modtager jeg mellem 20-25.000 kr. i udbytte om året, og har et investeringsafkast på ~19% årligt.
  • Jeg har fået 3850 kr. tilbage i Skat. De bliver gemt til at betale Skat af andre ting, investeret i nye aktier, eller indskudt i mit selskab.

Her er de artikler jeg har udgivet siden sidst:

Bør det indiske vækstlokomotiv fylde mere i din portefølje?

Indien er et af verdens hurtigst voksende økonomier med et stort potentiale for fremtidig vækst. Det kan måske blive verdens største økonomi inden for få år. Er det noget du skal investere i?

Kvartalsopgørelse, 1. kvartal 2023

Vi ser tilbage på kvartalet der er gået. Er jeg kommet tættere på målet om økonomisk uafhængighed?

Lav et nemt budget med 50-30-20-reglen

50-30-20 reglen gør det meget let at komme igang med et budget. Den kombinerer en masse fleksibilitet med et virkelig simpelt system.

Aktieklasser: Hvad er A og B-aktier?

Mange selskaber opdeler deres aktier i flere såkaldte klasser. Disse giver for eksempel andre handels- eller stemmerettigheder, eller et andet udbytte.

Coaching

Som noget nyt tilbyder jeg nu at hjælpe dig, helt personligt. Gennem en coaching-samtale kan vi sammen hjælpe dig til at besvare spørgsmål, opnå dine mål og få tid og råd til dine drømme.

Se hvad jeg kan tilbyde at hjælpe dig med, på mitteldorf.dk/coach og book en gratis kort samtale i dag.

Mest populære artikler

Denne nye sektion giver dig et hurtigt link til de 3 mest læste artikler i den forgange måned. Der er god mulighed for at lære noget nyt, eller opfriske hukommelsen.

Tak til sponsorer

En kæmpe tak til mine forskellige sponsorer der gør det muligt for mig at skrive godt indhold til jer. Giv dem et kig - det hjælper enormt meget.

  • Lysa er den bedste og billigste investeringrobot jeg har set. Lysa lader dig investere dine penge bredt på en ultra-nem måde, og omkostningerne er holdt helt nede under 0,38% om året. De har en fornuftig tilgang til investering og investerer dine penge i indeksfonde af aktier og obligationer. Lysa tilpasser sig automatisk til din livssituation og hjælper dig til at træffe bedre økonomiske beslutninger. Læs mere her.
  • Nordnet er min foretrukne børsmægler i Danmark. De har et meget bredt udvalg af aktier, ETF'er, fonde og andre instrumenter, og kan stort set tilbyde dig alt du har brug for, for at lave dine investeringer. Nordnet giver dig et godt overblik over dine investeringer og indrapporterer selv alle dine handler til Skat. Prøv Nordnets månedsopsparing og få gratis kurtage!.

Få min bog om investering

Alle abbonnenter af dette nyhedsbrev får 30% rabat på min første e-bog om investering: Fornuftig investering, ved brug af rabatkoden nyhedsbrev30.

Få bogen med rabat her, hvis du ikke allerede har den!

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf. Du kan også følge mig på Instagram.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering.

Tak fordi du læser med!

Christian