Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

En samling af artikler fra Peter Lynch

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Om aftenen er Google min bedste ven til at finde nye ting at læse eller se på. Jeg er stødt på en samling af artikler, skrevet af en af verdens bedste og mest kendte investorer i vores tid: Peter Lynch. Tilbage i 90'erne skrev han en del artikler for Worth Magazine, som her er gengivet i et let-læseligt format, og det vil jeg gerne dele med jer.

Peter Lynch er en af verdens bedste aktie-investorer i nyere tid. Han var porteføljeforvalter for Magellan Fund, drevet af Fidelity Investments, i 13 år og startede sin karriere i 1977 med omkring 20 millioner dollars i midler. Da han stoppede som forvalter var der i fonden over 1 million aktionærer der samlet ejede værdier for over 14 milliarder dollars. I denne periode kunne Peter Lynch frembringe et årligt afkast på lige over 29% i gennemsnit. Vi taler altså her om et afkast meget tæt på Warren Buffett selv over sådan en periode, hvilket er fremragende!

I sin karriere har Lynch været direktør for Fidelity Management & Research Company, og ligeledes direktør for FMR Corp. Mest kendt er han dog nok for sine bedst-sælgende bøger om investering, som han har skrevet tre af gennem tiden: One Up on Wall Street, Beating the Street og Learn to Earn: A Beginner's Guide to the Basics of Investing and Business.

Jeg tror ikke mange investorer er bekendt med at disse artikler overhovedet eksisterer, og derfor vil jeg gerne dele dem med dig. Det ville være en skam hvis alt den gode viden gik til spilde! Jeg tror disse artikler kunne give dig god ekstra viden, især hvis du i forvejen kender til Peter og har læst en af bøgerne. Artiklerne beskriver dog mere aktuelt hvordan har tænkt i den periode, i stedet for at give et tilbageblik.

Du kan hente artiklerne som PDF her.

Jeg har fundet dem på internettet, så jeg vælger at linke direkte til kilden, men det betyder også at de kan forsvinde når som helst.

Hvis ovenstående link er dødt kan du finde en kopi af artiklerne her.

Inden du går

Hvis du godt kan lide at lære fra andre super-investorer kan du læse Guy Spiers bedste investeringsråd.

Tak fordi du læste med!

Kunne du lide artiklen? Har du en kommentar?

🤗 Det vil hjælpe mig meget, hvis du vil dele den på Facebook eller Twitter

⌨️ Skriv en kommentar i Facebook-gruppen Fornuftig Investering

📥 Tilmeld dig nyhedsbrevet så jeg kan sende dig andre lignende historier.

📚 Køb min e-bog Fornuftig Investering, eller book en gratis coaching-samtale

🤩 Få endnu mere indhold fra mig som Investor+ medlem

Bliv Investor+ medlem via
Lær mere om