Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Jeg flyttede til Sydney med færre end 100 ting

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvis du læser mit nyhedsbrev så har du sikkert set, at jeg omsider har kunnet flytte til Sydney i Australien, og lever nu her sammen med min kæreste (forlovede faktisk!). Da jeg besluttede mig for at gøre dette, kiggede jeg samtidig på en stor bunke genstande, (både personlige og fælles-ting) og tænkte: “nej, jeg gider ikke slæbe alt det her med!”

Som jeg tidligere har skrevet om er jeg blevet inspireret af Dave Brunos 100 Thing Challenge, (køb hans bog hos Saxo) som går ud på kun at eje 100 personlige ejendele. Hvad du så mener er personligt er helt op til dig. Det går ikke så meget ud på lige at ramme 100 ting, men bare at skære ned på de ting du kan undvære, og kun leve med de ting der er helt essentielle for dig for at føle dig lykkelig. Om det så er 40, 100 eller 200 ting, det bestemmer du selv.

Da jeg tog beslutningen om at flytte herned valgte jeg at deltage i denne udfordring. Jeg ville kun tage med mig hvad jeg mente jeg ikke kunne undvære i det første lange stykke tid. Det var lettere end jeg lige troede. Når man kun må tage 35 kg baggage med, så er man jo nødt til at holde sig inden for det.

Jeg har aldrig været “samler” men har ofte beholdt ting, som jeg egentlig ikke fik brugt, bare fordi: hvad nu hvis. Det er meget sjældent jeg faktisk har fået brug for det, og jeg føler, jeg hellere vil give mig ro i sindet, skille mig af med det på en god måde, og så må jeg købe eller låne noget tilsvarende hvis jeg virkelig en dag skal bruge det. Nu hvor jeg har skilt mig af med det meste, føler jeg en frihed jeg ikke rigtig kan beskrive. Der er bare færre bekymringer og tanker der flyver rundt i hovedet, når jeg ikke skal se på så mange ting.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Sådan ser min liste ud

Lad mig tage dig med på en virtuel tur rundt i vores hjem:

I køkkenet:

 • Stempelkande til kaffe
 • Kaffekværn

På badeværelset:

 • Tandbørste m. tandpasta
 • Tandtråd-stikker
 • Barbermaskine m. gel og rensestations
 • Deodorant og parfume
 • Toiletrejsetaske
 • Negleklipper
 • Badevægt

I garderoben:

 • 8 skjorter
 • En let jakke
 • Stor varm trøje
 • 3 sweaters
 • løbeshorts
 • 4 sportstrøjer
 • badeshorts
 • 7 par alm. shorts
 • 8 par underbukser
 • 2 par jeans/lange bukser
 • Et par hjemmebusker
 • 14 t-shirts
 • Et bælte
 • Stor kuffert
 • Lille weekend rejsetaske
 • Fjällräven rygsæk, blå, lille
 • Fjällräven rygsæk, blå, stor
 • Flipbelt
 • Løbesko, Nike
 • Sko, sort/hvid
 • Sko, hvide
 • Sko, sand
 • Hjemmesko
 • 5 par strømper, lange
 • 7 par strømper, korte
 • 1 par fåreuldssokker fra Færøerne

På kontoret:

 • MacBook Pro 16”
 • Mac mini
 • Stor skærm
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPad Pro m. tastetur
 • Apple Pencil
 • AirPods Pro
 • Apple AirPort Time Capsule 2TB
 • Logitech mus
 • Keychron mekanisk tastetur med håndstøtte
 • Diverse blyanter, pen og papir
 • Ekstern harddisk
 • Ekstra iPhone 7 Plus til app-udvikling
 • Dongle til Mac til flere enheder
 • Headset

I soveværelset:

 • Kindle e-bogslæser m. cover
 • iPhone dock
 • Ladere til iPhone, iPad, Watch
 • Bang & Olusfen EarSet 3
 • Partners-spil
 • Nogle krydsord-blade

Andet:

 • Briller m. etui
 • Solbriller m. etui
 • Apple TV m. fjernbetjening og kabler
 • Tegnebog m. kort
 • Nøgler
 • Pas
 • Lommelygte
 • Kasse med værktøj
 • Lille kasse med ekstra kabler til opladning, småting, mm.

Hvis jeg ellers har talt det rigtigt, så ender dette med at blive i alt 86 ting. Det tal er jeg meget tilfreds med, når jeg tænker på jeg stadig har lidt flere ting tilbage i Danmark. Og inden du spørger: nej, jeg har ikke for mange Apple-ting!

Jeg vil gerne knytte et par kommentarer til listen her:

Reglerne bestemmer man helt selv, og nogle ting kan man vælge at gruppere hvor det giver mening. Jeg har lidt for meget tøj, til at jeg vil tælle det hele som hver sin ting, men det er faktisk målet med tiden! T-shirts, underbukser og strømper har jeg grupperet, men resten af mit tøj talt med enkeltvis.

Når jeg taler om personlige ejendele mener jeg ting, som primært er købt til mig, og mine behov. Det kan sagtens være ting vi af og til deler (for eksempel laver jeg jo kaffe til os begge, og vi bruger begge vægten til at veje os), men det er ting hvor jeg er den primære bruger.

Jeg har selvfølgelig flere ting tilbage i Danmark, og mange af dem vil jeg gerne bringe herned næste gang jeg kan. Men jeg har bevist over for mig selv, at jeg kun behøver meget få ting til at gøre de ting jeg gerne vil, og det er meget befriende at kunne kigge sig omkring, og ikke have så meget rod liggende. Næste gang jeg kommer hjem, vil jeg gøre øvelsen igen, og skille mig af med flere ting.

Digitale sager er helt udelukket fra denne udfordring for mig. Der er simpelthen alt for meget til at det giver mening. Alle mine bøger har jeg nu som e-bog på min Kindle, og alle fotos ligger i vores fotobibliotek på telefon og computer. Man kunne naturligvis tælle disse som ét bibliotek og ét fotoalbum, men det har jeg ikke valgt. Jeg vil dog kraftigt opfordre alle til også at gennemgå jeres digitale liv, og skille jer af med de dokumenter der ikke længere er brug for, eller de nær så gode feriebilleder hvor der lige er sluppet en finger over linsen. Hvis du ikke er villig til at hænge det op på væggen, hvorfor så gemme det?

Inden du går

Meningen med mit forsøg har ikke været at holde mig under 100 ting resten af livet, selvom det er et mål jeg vil forsøge at være meget tæt på. Det har været at gøre mig mere opmærksom på, hvor mange ting jeg gemmer på. Det gav mig en chance til at gennemgå alle mine ting, vende dem i hænderne og meget seriøst spørge mig selv: “er det her virkelig noget du bliver mere lykkelig af at holde fast i?”

Det kan altså sagtens lade sig gøre at leve med mindre end 100 personlige genstande, uden at du føler dig begrænset. Om det er noget du ønsker er naturligvis op til dig, men jeg vil råde alle til at skille sig af med alle de ting som ikke er helt essentielle for dig. Det giver en kæmpe frihed, og ro i sindet ikke at skulle gå og se på alle de ting (og så er der også mindre at gøre rent!)

Hvis du gerne vil i gang med det har jeg skrevet nogle gode råd til hvordan du kan skære ned på dine ejendele. Hvordan ville din liste se ud?