Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

De 5 love om penge

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

“En stor pose med guld, eller en lertavle med alverdens visdom. Hvad ville du vælge?”

“Guldet. Guldet!” råbte de alle i kor.

“Ak ja, giv dem valget mellem guld og visdom — hvad gør de? Ignorerer visdommen og spilder guldet. Dagen efter er de fortabte for de har ikke mere guld. Guld er kun for dem som forstår dets love og lever efter dem.”

Historien om De 5 love om guld er én af mange historier fra bogen The Richest Man in Babylon. Historien her fortælles af den gamle Kalabab, og handler om, hvordan man skal håndtere sit guld når man har det. En god lektion i penge og privatøkonomi.

I Babylon var det almindeligt, at når fædrene går bort, vil sønnerne overtage deres formue. Men Arkad, den rigeste mand i Babylon, brød sig ikke meget om den skik. Han sendte bud efter sin søn og forklarede ham:

“Min søn, det er mit ønske at du skal overtage min rigdom. Men først skal du kunne bevise at du kan håndtere den med fornuft. Derfor ønsker jeg, at du drager ud i verden og beviser din evne til at tjene guld.”

“Jeg giver dig her en pose guld som en start — en gave som jeg ikke selv fik da jeg begyndte min formue. Hvis du bruger den med fornuft vil den føre dig til success. Jeg giver dig også en lertavle med De 5 Love om Guld. Hvis du kan forstå at bruge dem vil de lede dig til rigdom og sikkerhed.”

“Drag nu ud i verden og kom tilbage om 10 år. Hvis du kan bevise dit værd, vil du derefter overtage min formue.”

Sønnen Nomasir tog afsted med sit guld og nogle vise ord. 10 år efter kom han tilbage, og stod nu foran sin fader for at forklare.

“Fader, jeg er tilbage og vil fortælle om min færd. Du gav mig guld, men noget forfærdeligt skete: jeg væddede i et hestevæddeløb, og blev snydt, og tabte meget af guldet. Senere skabte jeg et samarbejde med en bekendt, og investerede mit guld så han kunne handle med det. Men han var ikke en god købmand og snart havde vi ikke mere guld til at købe nye varer.”

“Senere, far, prøvede jeg at finde et arbejde, men jeg kendte ingen håndværk og kunne ikke tjene penge denne vej. Jeg solgte alt hvad jeg havde. Så fandt jeg lertavlen som du havde givet mig, og det gik op for mig, at jeg havde jeg blot først søgt visdom, var mit guld ikke gået tabt.”

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog nu!

De 5 Love om Guld

Kalabab fortalte forsamlingen om de fem love, startende med den første.

I. Guld kommer let og i store mængder til den som forstår altid at lægge 10% til side.

“Enhver mand som altid kan lægge en tiendedel af sin indkomst til side uanset hvad, og investere dem fornuftigt vil kunne opbygge en formue og en indkomst til at forsørge sin familie. Jo mere guld i kan samle, jo lettere kommer yderligere guld til mig. Guldet som jeg opsparer, arbejder for mig, og tjener mig mere guld.”

II. Guld arbejder hårdt for dig, hvis du er en fornuftig ejer, som investerer det fornuftigt.

“Guld er den bedste medarbejder man kan have. Guld bliver aldrig træt at at arbejde og indbringer kun mere guld. Har man guld kan man få mere, hvis blot det investeres godt og længe.”

III. Guld bliver hos den fornuftige og forsigtige ejer, som rådfører sig med kloge mennesker.

“Guld vil i høj grad blive hos den fornuftige ejer, og vil slippe ud af hænderne på den uforsigtige. Den som søger råd hos mennesker med erfaring, vil snart lære ikke at sætte deres formue over styr. De vil lære, at det vigtigste er, at beskytte sin formue først og fremmest, så den kan blive ved med at vokse.”

IV. Guld slipper væk fra manden som investerer det i forretninger eller foretagender hvor han ikke har kendskab.

For en mand som har guld men ikke forstår at bruge det rigtigt, kan mange ting fremstå som en profitabel investering. Men alt for ofte er disse fyldt med fare for tab, eller i bedste fald en meget lille profit. Derfor bør man søge viden og råd hos dem som har erfaring med at passe på, og investere deres guld.

V. Guld forlader den mand som forventer for meget af sine investeringer, eller følger råd fra svindlere.

“Nogen gange vil du høre om en mulighed som lyder helt fantastisk, men pas på — alt er ikke hvad det ser ud til. Pas på dit guld og giv det ikke til nogen, uden at sætte dig rigtig grundigt ind i hvad det er. ”

Disse love er lige så gældende i dag som dengang. Det er langt fra hemmeligheder, men alligevel er der forbavsende få som ikke forstår disse leveregler. Samtidig kommer historien med en vigtig lektion: Det er en meget bedre investering at opsøge viden, end at tjene penge.

Inden du går

The Richest Man in Babylon er alle tiders fortælling, med meget aktuelle og lærerige historier. Jeg kan varmt anbefale dig at købe den på Tales.dk her. Du kan få den som e-bog til kun 8 kr.

For at få dit guld til at arbejde for dig er det vigtigt at investere dine penge.

Tak fordi du læste med!

Kunne du lide artiklen? Har du en kommentar?

🤗 Det vil hjælpe mig meget, hvis du vil dele den på Facebook eller Twitter

⌨️ Skriv en kommentar i Facebook-gruppen Fornuftig Investering

📥 Tilmeld dig nyhedsbrevet så jeg kan sende dig andre lignende historier.

📚 Køb min e-bog Fornuftig Investering, eller book en gratis coaching-samtale

🤩 Få endnu mere indhold fra mig som Investor+ medlem

Bliv Investor+ medlem via
Lær mere om