Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Bliv hurtigere rig med Snebolds-effekten

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvad sker der hvis du skubber en snebold ned ad en bakke? Og hvad har dette at gøre med at øge din formue?

Når du skubber en lille snebold fremad og ned ad en bakke, så samler den hele tiden mere sne til sig. Når den endelig når bunden af Bakken, vil den have vokset sig mange gange større.

Snebolden bliver større, så længe den triller. Jo større den bliver, desto mere sne samler den på sin vej.

Snebolds-effekten er en metafor for princippet om renters rente, som du nok har hørt før. Det går ud på, at selv små handlinger der sker konsistent kan føre til meget store resultater.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Styrken ved Snebolds-effekten

Før vi kommer ind på hvordan du kan udnytte snebolds-effekten, må vi først forstå hvor stærk den kan være. Snebold-metaforen viser egentlig princippet om renters rente, og hvor stor en effekt dette kan have på din formue. Men lad mig forsøge at gøre det på en sjov og lærerig måde, uden for mange gøre regnskabsudtryk.

Den største kraft vi har i verden, er renters rente Albert Einstein

Nedenfor kan du se styrken ved renters-rente:

Forstil dig, at du har investeret én krone, som forrenter sig med sølle 1% hver eneste dag, hvilken i dag er mere end hvad de fleste banker tilbyder på en opsparingskonto. Efter bare 5 år vil din én-krone være vokset til 77 millioner kroner. Efter 7 år vil du være den rigeste person i verden. Ikke dårligt vel?

Men så let er det naturligvis heller ikke. Renters rente er ikke en måde at blive hurtig rig på, for det tager lang tid, før man virkelig kan se virkningen ved det. Og desværre er de færreste mennesker ikke så tålmodige. Udlover dette, så findes der ingen investeringer der kan give 1% i rente eller afkast om dagen. En almindelig opsparingskonto kan måske give 1% om året.

Aktiemarkedet har generelt haft et afkast (korrigeret for inflation) på 7% om året, i det lange løb, ihvertfald set over de seneste 100 år. Med sådan et afkast vil en investering i aktiemarkedet i teorien fordoble hvert tiende år.

Men det er her renters rente og snebolds-effekten får sin virkning, for et afkast på 7% hvert år kan blive til mange penge i sidste ende. Lad os sige du har 10.000 kr., du investerer i aktier. Året efter er disse blevet til 10.700 kr. Men allerede året efter vil du stå med 11.449 kr. Du har altså fået 749 kr. I afkast, mod 700 kr. året før. Og sådan vil dit afkast hver år vokse på grund af snebolds-effekten, da din formue hvert år bliver større, og derfor har et større afkast, selvom procentdelen er det samme.

Derfor er det også utrolig vigtigt at man kan forrente sine penge ved at investere, så hurtigt som muligt i livet, så de har længere tid til at danne en kæmpe snebold.

Snebolden har gjort Warren Buffett rig

Den kendte investor og forretningsmand Warren Buffett, en af mine største helte, forstod dette princip allerede i en meget tidlig alder da han som barn stadig gik med aviser. Han indså at jo længere han holder på sine penge, jo mere tid har de til at vokse sig større.

Min formue er kommet af en kombination af at leve i USA, heldige gener, og renters rente. Warren Buffett

Warren Buffett har forøget sin formue stort set hvert eneste år ved at holde sig til en specifik type investeringer.

Helt enkelt investerer Buffett i:

  1. Ejer- og aktionærvenlige selskaber
  2. Med stærke forretningsfordele
  3. Til en fair eller endda billig pris

Det eneste investering går ud på er, at vælge fremragende selskaber på det rigtige tidspunkt, og forblive investeret så længe selskabet forbliver fremragende. Warren Buffett

Og lige så længe han fortsætter med at gøre dette, lige så længe snebolden triller, vil den kun vokse sig større og større, helt af sig selv. Derfor er det bedste du kan gøre, at finde det rigtige selskab, og lade dine penge arbejde for dig.

Inden du går

Det er let hurtigt at udregne hvor hurtigt din formue kan formere sig med 72-reglen. Snebolden kan desværre både trille op og ned ad bakken, og hvis du har gæld arbejder den imod dig.

En god måde at få snebolden til at trille opad er, at gøre brug af f.eks. Dollar cost averaging, gennem Nordnet's månedsosparing.