Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #16, September 2020

Hej,

September er nu ovre, og efteråret er virkelig ved at falde over Danmark. Det bliver koldere udenfor, brændeovnen tændes herhjemme, og man kan så småt fornemme hyggen tager et ryk op. Jeg har hygget mig i sofaen, med at lave et nyt logo til bloggen. Hvad siger du til det?

Det er ligeledes gået fremad for økonomien, og jeg har netop afsluttet min kvartalsrapport for 3. kvartal. I kvartalet er min formue forøget med 125.000 kr. og mit porteføljeafkast, år til dato, ligger på 13,4%. Jeg er godt tilfreds.

Det er også blevet tid til valg i USA, og nogle meget interessante debatter. Noget som mange investorer kigger efter. Personligt følger jeg ikke meget med i det, for jeg ved det ikke har nogen betydelig langvarig virkning på de selskaber jeg ejer. Valget får som regel markedet til at svinge lidt, men som sædvanlig er jeg ret ligeglad med aktiepriserne. Jeg håber dog det får en masse aktier til at falde, så vi kan købe billigt ind!

Uanset hvad der sker så skal vi huske, at over mange år peger aktiemarkedet kun opad! Gå ikke i panik, og sælg ikke ud af det du har, undtagen hvis virksomheden har ændret sig drastisk eller taber indtjening over nogle år.

Jeg er ved at skrive en e-bog som du får helt gratis i et kommende nyhedsbrev, så det gælder om at følge med! Det vil være en bog der tager dig i hånden, og forklarer dig hvordan du kan investere dine egne penge ligesom Warren Buffett, Charlie Munger og andre store investorer. Det er den metode jeg benytter, og jeg vil gerne lære dig det også. Læs mere om bogen her.

I løbet af september har jeg udgivet følgende:

Kvartalsopgørelse 3. kvartal 2020

Jeg har som nævnt opdateret tallene for 3. kvartal, og du kan her læse nøjagtigt hvor stor min formue er, hvordan mit afkast ser ud, hvilke udbytter jeg har modtaget (ikke mange), og du kan se min komplette portefølje!

Det har været et meget fint kvartal med feriepengeudbetaling, fine afkast, og godt godt i opsparingen. Jeg har kun købt én aktie, nemlig Intel Corporation, men jeg er hele tiden ved at undersøge forskellige selskaber, for at finde de gode!

Se også min FIRE-oversigt og se hvor tæt jeg er på målet om økonomisk uafhængighed.

Er du kommet tættere på dine mål?

Hvorfor skal vi investere?

Det store spørgsmål. Hvorfor investerer du?

Vi skal selvfølgelig først og fremmest beskytte vores penge mod inflationen, og da bankerne ikke giver nogen renter, så er vi nødt til aktivt at gøre noget. Pengene skal investeres i aktier, obligationer, ejendomme, crowdlending eller hvad du nu ønsker. Vi er nødt til at sikre os et afkast der slår inflationen.

Men hvad er dine drømme? Hvad vil du gerne opnå? Hvad er målet?

Læs med i artiklen her, for at finde grunden til vi skal investere vores penge, og hvorfor vi ikke bør lade banken tage sig af det.

Artiklen er et uddrag fra min kommende e-bog, som du kan få helt gratis.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian

Læs et andet