Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #17, November 2020

Hej,

Der er travlt her i det lille hjem, og derfor har jeg sprunget et nyhedsbrev over. Det beklager jeg dybt. I løbet af november måned har jeg haft min sidste arbejdsdag hos MobilePay, og holder nu ferie resten af året. Det betyder jeg har meget mere tid til at skrive på bloggen, min kommende bog, og de to apps jeg arbejder på.

Som du måske ved har jeg planer om at flytte permanent til Australien, hvor jeg kan bo sammen med min kæreste Brenda. De har været meget strikse med hvem der kan rejse til landet, og heldigvis har jeg fået mit visa godkendt så jeg omsider har tilladelse til at tage afsted! Jeg forlader derfor Danmark d. 2. februar i det nye år.

Min formue er i løbet af november måned steget med 9%, svarende til 66.000 kr. siden sidste måned. Det betyder jeg nu har en samlet formue på 834.000 kr., og er ved at være meget tæt på millionen!

Men det skal jo heller ikke altid handle om mig. Hvordan er det gået for jer den seneste tid? Har i haft god fremgang i formuen, eller lavet nogle gode investeringer? Jeg er altid glad for at høre fra jer.

Som sædvanligt kommer her den seneste måneds artikler, og vi starter med en række gode julegave-tips:

Julegaveidéer til den aspirerende investor

Det kan være vanvittig svært at finde den rette julegave til venner og familie. Det kan være lige så svært selv at finde ud af hvad vi ønsker os. Derfor har jeg kigget lidt rundt efter nogle brugbare sager, vi kan få nytte af som investorer, når vi sidder foran skærmen i lang tid. Der er også en masse sjove gadgets, som jeg er sikker på mange penge-interesserede derude ville blive glade for.

Hvad ønsker du dig?

En samling af artikler fra Peter Lynch

Jeg fandt en samling gamle artikler, skrevet af den kendte og meget dygtige investor Peter Lynch. Du kan læse dem ved at følge linket i artiklen her.

3 løgne om investering

Der er mange ting om investering jeg hører ofte når jeg taler med folk. Fælles for de fleste, har de fået fortalt at investering at de nok ikke bør investere selv da det kræver megen viden og erfaring på området. Intet kunne være mere forkert. Alle starter fra nul, og kan lære at investere. Du kan selv lære det med min kommende bog. Denne myte, og 2 andre forklarer jeg mit syn på. Det er ikke altid det som alle gør, der giver mest mening.

Hvordan udregner jeg mit afkast rigtigt

Hvis du kan lide at følge og måle dit afkast, så skal du vide hvordan man regner det ud. Har du dine aktier samlet ét sted, så kan du se dit afkast der, men hvis du har flere depoter, og især hvis det er på tværs af flere platforme, så kan det være svært at overskue.

Hvordan udregner du dit årlige afkast så du kan sammenligne det med de forskellige indeks? Hvordan korrigerer du for ind- og udbetalinger til din konto? Alt det kan du lære meget let i denne artikel.

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian