Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #12, Maj 2020

Hej,

Hvordan har du og din familie det - er i på nogen måde påvirket af Covid-19 krisen?

For mig har der ikke været betydelige konsekvenser. Jeg har naturligvis måtte arbejde hjemmefra i flere måneder nu, men det har jeg nydt. Det giver mere tid sammen med familien.

Maj-måned har været fantastisk rent penge-mæssigt, da jeg både har udbetalt ekstra løn, og aktiemarkedet har bevæget sig meget opad den seneste måned. Det betyder min samlede formue er steget med 17% i maj-måned og det er skønt!

Mine planer om at flytte til Australien er blevet udsat, da Australiens grænser fortsat er lukket for turister. Som det ser ud lige nu, kan jeg tidligst komme dertil i December måned, og det er noget senere end planlagt. Men der er ikke andet for end at vente og se.

Men nok om mig. Her kommer den seneste måneds artikler:

Anmeldelse: Investér i Livet

Pernille Wahlgren har skrevet en fantastisk bog om minimalisme og investering. Da jeg læste den, var det som at læse om alt det jeg selv har været igennem.

Bogen handler om at investere - både i aktier men også i livet og dig selv. Det handler om at få ro og orden i hjemmet og sindet ved at bruge dine penge og din tid på de ting som gør dig allermest lykkelig, og ikke på overfladiske materielle ting, som vi kun bliver glade for kortvarigt.

Jeg kan i høj grad anbefale bogen. Det kan du læse mere om i artiklen. Hvis du kan lide hvad du læser, så kan du let købe bogen gennem linket i artiklen. Det støtter også mig i mit arbejde. :)

Sælg i maj og bliv væk

Har du hørt udtrykket "Sell in May and go away"?

Jeg har hørt det mange gange, og jeg er altid ked af at høre, når folk tager beslutninger baseret på den slags myter. Det handler om at aktiemarkedet i gennemsnit er faldet i maj-måned, og man derfor bør sælge lige før sommeren.

Sådan er det dog ikke længere, og det kan du læse mere om i artiklen her.

5 forhindringer vi skal overkomme for at investere

Vi mennesker søger tryghed, og leder ofte efter den sikre vej.

Det er som regel en rigtig god ting, undtagen når man vil lære nye ting, for eksempel at investere. I artiklen beskriver jeg 5 ting der kan holde os tilbage fra at prøve noget nyt i livet. Principperne er ikke kun aktuelle når det kommer til investering, men faktisk med hvad som helst.

Og jeg er sikker på mindst én af disse har forhindret dig i at gøre noget i dag.

Er Berkshire Hathaway en god investering?

Berkshire Hathaway, Warren Buffetts selskab, er en af de selskaber jeg ejer, og har investeret i. Jeg mener det er et af de absolut bedste selskaber i verden, sammen med Apple, Coca-Cola og andre.

Det er veldrevet, har en fantastisk ledelse, store konkurrencefordele, og meget mere. Så hvorfor bør det ikke være en stor del af din portefølje?

Det mener jeg det bør være, og har forsøgt at give nogle af de bedste grunde i denne artikel.

11 livslektioner fra Charlie Munger og Warren Buffett

Som forretningsmænd og investorer er Warren Buffett og Charlie Munger helt uovervindelige. Men de har så meget andet at byde på også.

Med mere end 180 års kombineret livserfaring kan man lære meget af disse herrer, både om livet, familie, karriere og økonomi.

Jeg har formentlig læst og set tæt på alt hvad de har lavet af interviews, taler, aktionærbreve og artikler. Der er skrevet masser af bøger om dem, alle med utrolig gode lektioner.

Her giver jeg 11 af mine personlige favoritter, som jeg også forsøger at leve efter.

Vi ses snart igen

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian