Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev #19, Januar 2021

Hej,

Hvordan er det gået for dig i starten af 2021? Man må sige der allerede nu er sket en hel del interessant. Corona-virussen er ved at være under rimelig kontrol, og folk begynder at blive vaccineret, hvilket er positive nyheder. Jeg er efterhånden også godt træt af at høre om det. Australien har stadig lukket deres grænser fuldstændig medmindre man har fået særlig tilladelse, og det er virkelig frustrerende bare at sidde og vente. Jeg skulle have været fløjet afsted den 2. februar, men mit fly blev (næsten forventet) aflyst få dage før - nu har jeg bestilt en ny billet til den 2. april.

En af de større ting der har været talt om er kampen mod hedge-fondende, hvor en masse private spekulanter (for det er det) har købt sig ind i især GameStop-aktien i et forsøg på at tvinge fonde til at lukke deres short-positioner på en høj kurs og derved tabe penge. Selvom jeg er 100% på de private investores side, så tror jeg desværre det var en lidt naiv kamp, og det er (som sædvanligt) de private som sidder tilbage med et stort tab. Det har været et meget interessant indblik i adfærdspsykologi - et område jeg interesserer mig meget for, og helt sikkert vil skrive mere om i fremtiden. Jeg skal blandt andet starte på at læse bogen Thinking Fast and Slow, som er en af de førende på det felt.

I 2021 har jeg kun foretaget med én handel og en meget sjov en af slagsen, for jeg har for første gang købt aktier i et privat og unoteret selskab: Skagen Bryghus. Det foregik ved at man på deres hjemmeside kan se hvem der ønsker at sælge eller købe aktier, og jeg valgte at købe 3 aktier der var udbudt. Samlet set er det en investering på omkring 10.000 kr. så det er ikke noget voldsomt. Det var dog en sjov oplevelse fordi Skagens Bryghus' aktier ikke er digitaliseret - jeg fik altså tilsendt mine aktier på papir med mit navn på!

Min nye bog Fornuftig investering har været ude i 2 måneder nu, og jeg er utrolig glad for at se en masse folk har valgt at købe den. Jeg har fået nogle rigtig gode anmeldelser af den, og jeg har fået af vide, at den var meget lærerig og let at læse. Det glæder mig så meget! Som modtager at mit nyhedsbrev bør du have modtaget en rabatkode tidligere som du stadig kan bruge til at købe bogen, inden de udløber!

I januar må jeg indrømme der har været meget af tage mig til, så jeg har desværre ikke fået skrevet nogle nye artikler. Jeg vil dog anbefale dig, at læse mit årsbrev fra 2020, hvis du ikke allerede har gjort det. Jeg har ellers en masse gode idéer til hvad der skal ske i løbet af 2021. Det bliver et spændende og travlt år! :-)

Året der gik: 2020

Hvert år samler jeg op på alle trådene, og gør tallene op for det år vi netop er kommet ud af. Min formue er steget godt, med 84% til knap 870.000 kr. nu, og hvis markederne fortsætter som de har gjort, lidt endnu så går der ikke lang tid før jeg når millionen. Det er vildt at tænke på, at for 5 år siden havde jeg stadig SU-gæld, kassekredit og senere billån, og nu er jeg gældfri, med en stor formue. Det viser bare, at hvis man virkelig sætter sig for at ændre noget i livet, så kan man, og det kan du også!

I artiklen deler jeg alle mine tal, inklusiv min komplette aktieportefølje, som du kan bruge som inspiration. Har du nogle spørgsmål til de aktier jeg har, så skriv et opslag i Facebook-gruppen Fornuftig Investering

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian