Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nyhedsbrev, januar 2023

Hey,

Stort velkommen til 2023! Har du fået en god start på året?

Ved årets udgang er det normalt at se rigtig mange dele ud af hvordan det er gået i det forgange år, og det er også en af de ting jeg nyder. At se tilbage på, hvordan min situation er, og hvor jeg kan udvikle og gøre mere.

2022 har bestemt været et år fyldt med udfordringer og success'er. Her er et par highlights:

 • 2022 var fyldt med udfordringer for alle, på den økonomiske front.
 • Jeg har selv, og kan anbefale alle, at sætte sig ned ved årsskiftet og se deres indkomst og udgifter i sømmene. Der er altid noget at spare, som kunne investeres i stedet.
 • Jeg har boet i Australien i de sidste 2 år. Jeg savner Danmark meget!
 • I 2022 fik jeg (som de fleste markeder) et negativt afkast på samlet -12,45 %. Det er jeg trods alt ganske tilfreds med.
 • Siden 2019 har jeg opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 19,7 %!
 • Min vej mod FIRE (økonomisk uafhængighed) går fint frem, og jeg opnåede en milepæl: En formue over 1.400.000 kr. (skal bruge 5 mio. for FIRE)
 • Min formue er 18 % større end sidste år, med en opsparingsrate på 52 %.
 • De fleste af mine penge er investeret i aktier, med en meget lang køb-og-akkumulér strategi.
 • Jeg går ikke efter at leve af udbytter, men de giver en god side-indtægt. I 2022 fik jeg udbetalt 21.992 kr. i udbytte. Mest fra Intel.
 • Min portefølje består samlet af 22 aktier (jeg vil gerne ned på 12-15).

Du kan læse alle detaljerne i Året der gik: 2022.

Coaching

Som noget nyt tilbyder jeg nu at hjælpe dig, helt personligt. Gennem en coaching-samtale kan vi sammen hjælpe dig til at besvare spørgsmål, opnå dine mål og få tid og råd til dine drømme.

Se hvad jeg kan tilbyde at hjælpe dig med, på mitteldorf.dk/coach og book en gratis kort samtale i dag.

Mest populære artikler

Denne nye sektion giver dig et hurtigt link til de 3 mest læste artikler i den forgange måned. Der er god mulighed for at lære noget nyt, eller opfriske hukommelsen.

🥇 Året der gik: 2022 🥈 FIRE 🥉 Mine 7 råd til investorer i 2023

Tak til sponsorer

En kæmpe tak til mine forskellige sponsorer der gør det muligt for mig at skrive godt indhold til jer. Giv dem et kig - det hjælper enormt meget.x

 • Lysa er den bedste og billigste investeringrobot jeg har set. Lysa lader dig investere dine penge bredt på en ultra-nem måde, og omkostningerne er holdt helt nede under 0,38% om året. De har en fornuftig tilgang til investering og investerer dine penge i indeksfonde af aktier og obligationer. Lysa tilpasser sig automatisk til din livssituation og hjælper dig til at træffe bedre økonomiske beslutninger. Læs mere her.
 • Nordnet er min foretrukne børsmægler i Danmark. De har et meget bredt udvalg af aktier, ETF'er, fonde og andre instrumenter, og kan stort set tilbyde dig alt du har brug for, for at lave dine investeringer. Nordnet giver dig et godt overblik over dine investeringer og indrapporterer selv alle dine handler til Skat. Prøv Nordnets månedsopsparing og få gratis kurtage!.

Rabat på min bog

Alle abbonnenter af dette nyhedsbrev får 30% rabat på min første e-bog om investering: Fornuftig investering, ved brug af rabatkoden nyhedsbrev30.

Få bogen med rabat her, hvis du ikke allerede har den!

🙌 Nu er du opdateret

Det var alt for denne gang. Som altid vil jeg virkelig gerne høre din feedback, eller hvad du vil høre mere om. Bare besvar denne mail, eller fang mig på Twitter @cmitteldorf. Du kan også følge mig på Instagram.

📣 Husk at kigge forbi Facebook-gruppen Fornuftig Investering, for at møde andre med samme interesse som dig. Her svarer vi på spørgsmål og diskuterer spændende emner inden for investering!

Tak fordi du læser med!

Christian

Læs et andet