Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Warren Buffetts strategi til at prioritere dit liv

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvor mange projekter og mål har du gang i lige nu — både på arbejdet og derhjemme?

Vær helt ærlig. Prøv at skrive dem ned.

Din liste er nok længere end du tror. Formentlig for lang.

Jeg har ofte gang i alt for mange projekter på én gang, og det gør det svært at fokusere. Man laver så mange ting, at man slet ikke laver noget af det.

Vi bliver motiveret til at lave om på noget. Vi bliver spændte. Vi sætter alle mulige store ambitiøse mål. Vi laver planer om, hvordan det skal lykkedes. Men når vi kigger ned af listen af ting, bliver vi overvældet. Vi aner ikke hvor vi skal starte.

Det ender med, vi ikke gør noget som helst af det.

Det er en konstant udfordring for mig, hver dag, at tage stilling til, hvad jeg skal bruge min tid på. Jeg har oceaner af idéer, men jeg har indset at jeg ikke kan nå det hele.

Man må vælge fra. Det er møg-svært.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Warren Buffett har svaret (som altid)

Med langt over 50 mia. dollars i personlig formue bliver Warren Buffett konsekvent markeret som en af verdens rigeste mennesker. Det kan ikke diskuteres, at han er den bedste investor og forretningsmand vi har set i meget, meget lang tid.

Med så stor success kan man forundres over, hvordan han gør det. Det viser ikke mindst at Buffett ved, hvordan han skal bruge sin tid hver eneste dag, for at gøre skabe mest mulig værdi. Og han bliver forstyrret mere end nogen anden person.

Da jeg opdagede historien herunder, blev alt pludselig klart.

Historien om Mike Flint

Mike Flint var Buffetts personlige privat-pilot i mere end 10 år. Ifølge Flint, talte han på en flyvetur med Buffett, om sin karriere og prioriteter for fremtiden. Han var helt i vildrede.

Her forklarede Buffett til ham, at han skulle gøre 3 ting:

1. Lav en liste med dine mål

Warren sagde først, at Flint skulle skrive hans 25 største mål og fokusområder ned. Mike tænkte over det i noget tid, og fik nedskrevet en liste med de ting han fandt vigtigt i livet.

Du kan selv prøve det samme. Skriv så mange af dine mål ned du kan finde på. Ting du vil opnå i dit liv, eller som er meget vigtige for dig. Det kunne også være de 25 vigtigste ting du vil nå i år, eller næste måned.

2. Vælg de 5 vigtigste

Buffett så ned af listen og sagde til Mike, at han nu skulle overveje dem grundigt, og sætte en cirkel rundt om de 5 vigtigste ting. Det tog Flint noget tid at beslutte sig, men han vendte sig mod Warren med en ny liste, og havde udført opgaven.

Hvis du følger med derhjemme, så vær sikker på at gøre ovenstående, inden du læser videre.

3. Glem resten

Nu havde Flint to lister foran sig. Èn med 5 ting, og en med de andre 20, som ikke var lige så vigtige.

Flint havde luret Warren nu, og sagde straks: “Jeg vil nu fokusere på disse 5 ting, for de er de vigtigste for mig lige nu.”

Her så Buffett på ham og spurgte, “Hvad med dem du ikke har sat cirkel omkring?”

Mike svarede, “Tja, min top 5 er min primære fokus. Men de 20 andre kommer ind på en tæt andenplads. De er ikke lige så vigtige, men jeg vil stadig dedikere lidt tid til dem, når jeg kan.”

“Nej. Det er ikke sådan du skal gøre, Mike.” sagde Warren meget bestemt. “Alt hvad du ikke har sat ring om er lige blevet din Undgå-For-Alt-I-Verden-liste. Lige meget hvad, må disse ting ikke få din opmærksomhed overhovedet, før du har opnået de 5 vigtigste ting.”

Hvad er vigtigt for dig?

Der er nogen der siger denne historie er sand. Andre siger det er en skrøne.

Uanset hvad, så har denne historie hjulpet mig til at indse, hvad der er det vigtige for mig.

Jeg tror meget bestemt på simplicitet. Og jeg ønsker at holde mit liv så simpelt som muligt, både fysisk og mentalt.

Det er nemt at slippe af med de ting og opgaver der bare er fyld. Men det er svært kun at fokusere på de vigtige ting. Det er svært at sige “Nej”, til ting man egentlig gerne vil bruge tid på.

Det er derfor Buffet’s strategi er særlig. Punkt 6 til 25 på din liste er ting du går op i. De er vigtige for dig. Det er nemt at retfærdiggøre, at bruge din tid på dem. Men når du sammenligner dem med dine 5 øverste mål, så bliver disse ting forstyrrelser. At bruge tid på dine sekundære prioriteter er grunden til, at du har 20 halv-færdige projekter, i stedet for 5 fuldførte.

Hvad fokuserer du på? Hvad er vigtigt for dig?

Denne artikel er blandt andet inspireret af James Clear på hans blog. James har også skrevet bogen Atomic Habits, der er en af de bedste bøger jeg har læst i lang tid.