Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Vigtigheden ved at spare op

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

En dag gik en fattig bonde ud i laden og fandt et guldæg i reden under sin gås. Hans første indskydelse var: "Der er nogen, der vil gøre grin med mig". For at være på den sikre side, tog han ægget med til en guldsmed. Denne undersøgte ægget og sagde til bonden: "Ægte guld, helt igennem rent guld". Bonden solgte ægget og gik hjem med mange penge på lommen. Den aften holdt han en kæmpe fest. Da morgenen gryede, stod hele familien op for at se, om gåsen mon ville lægge endnu et æg. Og sandelig om der ikke lå et guldæg i reden igen. Fra da af fandt bonden hver morgen endnu et guldæg, som han solgte, og han blev meget rig.

Men bonden var en grådig og grisk mand. Han spurgte sig selv, hvorfor gåsen kun lagde ét æg. I det hele taget ville han gerne finde ud af, hvordan dyret gjorde, så han selv kunne lære at fremstille guldæg. Han blev mere og mere ophidset. Det endte med, at han løb ud i laden og kløvede gåsen midt over med en slagtekniv. Det eneste han fandt, var et halvt æg midt i sin tilblivelse. Moralen ved historien: Dræb ikke dine gæs.

Er det ikke sådan, de fleste mennesker gør? Gåsen her, repræsenterer kapital, og æggene er renter eller udbytte. Uden kapital, ingen fortjeneste. De fleste mennesker bruger alle deres penge. På den måde får de aldrig opdrættet en gås. De har allerede dræbt deres lille, nyfødte gås, inden den overhovedet har kunnet lægge æg.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Det er ikke din indkomst, men din opsparing der kan gøre dig rig

Ingen bliver rig bare fordi vedkommende tjener meget. Mange mennesker går med forventningen om, at: "Når jeg tjener nok, så bliver alting meget bedre". Sandheden er, desværre, at som regel når folk begynder at tjene flere penge, så stiger deres levestandard også, og dermed bruger de flere penge. Derfor oplever de senere hen, at de slet ikke har flere penge end før.

En af de vigtigste ting er, at man ikke må forveksle leveomkostninger med levestandard. En højere levestandard medfører som regel højere leveomkostninger, og hvis man virkelig vil spare op, er det vigtigt at have en balance mellem de to. Vigtigst af alt: hvis du tjener mere skal du passe på, at du ikke samtidig giver dig selv en højere levestandard. I så fald bruger du blot lige så mange penge som før, rent procentmæssigt.

Hvis dit mål er at spare op, så er det bedste du kan gøre, at begynde så tidligt som muligt, da man oftest kun får flere leveomkostninger som man bliver ældre og får flere ansvar. Og det er derfor du skal begynde nu! Hvis du er under 20 år, og måske endda stadig bor hjemme, så har du praktisk talt ingen faste leveomkostninger, og har let ved at spare en stor del af din indkomst op. Når først du flytter hjemmefra, kommer der masser af udgifter oveni, og selvom du tjener mere, vil procentdelen ofte være ens. Så spar så meget op, som du overhovedet kan, nu.

Sparsommelighed er de riges dyd

Warren Buffett er én af USAs rigeste personer. Allerede i 1993 anslog Forbes hans formue til 17 milliarder dollar. Hvordan er han blevet så rig, kan du spørge? Ved at spare op og investere.

Han begyndte, som rigtig mange andre i dag, som avisdreng -- og sparede op. Han klamrede sig til hver eneste dollar, han kunne få fat på. Han købte stort set intet, for han forestillede sig altid det beløb som hans penge ville være værd i fremtiden. Jo længere tid du ikke bruger dine penge, og investerer dem, jo mere bliver de værd. Han købte ingen bil i sin ungdom. Ikke fordi biler var dyre, eller han ikke havde råd -- simpelthen af den årsag, at han vidste han ville stå med flere penge efter 10 år, end dem han havde i hånden i dag, hvis han ikke gjorde det.

De fleste velhavende personer er blevet det af én årsag. De var sparsommelige, sparsommelige, og atter sparsommelige. De brugte færre penge, end de tjente, og de investerede. Sparsommeligheden har ikke ansvaret for deres rigdom alene, men er tydeligvis en basal forudsætning, uden hvilken rigdom ikke er muligt.

Pas på din gås. Den giver dig guldæg hver dag. Kan du finde (opspare) dig til endnu en gås, kan det blive til to guldæg om dagen.