Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Hvad er opsparingsrate?

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvis du gerne vil være økonomisk uafhængig og er på udkig efter FIRE, så har du måske hørt ordet "opsparingsrate" masser af gange. Men hvad er det helt præcist?

Din opsparingsrate er måske det mest vigtige tal at holde øje med for at opnå økonomisk frihed. Det fortæller hvor stor en del af din indkomst du sparer op hver måned.

Jo højere din opsparingsrate er, jo mere sparer du op af din indkomst hver måned, og derved kan du hurtigere blive økonomisk fri. Kombineret med investering er det den absolut bedste ting du kan gøre for at nå dine mål hurtigere.

Opsparingsraten er vigtig

Opsparingsraten fortæller dig helt nøjagtigt hvor hurtigt du kan blive økonomisk fri.

Kombinerer du den med investeringer er du rigtig godt på vej. Hvis du kan investere din opsparing og skabe et godt afkast, så vil det gå endnu hurtigere.

Du har måske regnet ud, at hvis du bruger hele din indkomst hver måned, så er din opsparingsrate 0%. Du sparer intet op. Derfor er du nødt til at arbejde resten af dit liv, eller ihvertfald indtil du kan få folkepension.

Jeg vil anbefale man altid sætter mindst 10% af sin indkomst ind på en opsparing hver måned. Hvis du kan mere, så er det bedre.

Warren Buffett siger: "Spar ikke op hvad du har efter forbrug. Forbrug hvad du har tilbage efter at have sparet op". Spar mindst 10% af din løn op som det første, og brug kun hvad der er tilbage.

Jo højere din opsparingsrate er, jo hurtigere er du økonomisk fri. Hvis du kan spare måske 20% op fast hver måned, så er du altså rigtig godt på vej.

Hvis du kan skabe en opsparingsrate på 64% så er du økonomisk fri om kun 11 år.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog nu!

Hvordan finder jeg min opsparingsrate?

Opsparingsraten er et simpelt koncept.

Samtidig er det nok det letteste tal at regne sig frem til. Din opsparingrate defineres som:

((indtægt efter Skat - udgifter) / indtægt efter Skat) * 100

For eksempel vil du have en opsparingsrate på 53% hvis dine udgifter er 7.000 kr, og har 15.000 i løn hver måned.

Man kan lave samme beregning med dine ugentlige, månedlige eller årlige indtægter og udgifter. Husk bare at brug samme enhed på begge sider.

Hvordan øger jeg min opsparingsrate?

Du kan forøge din opsparingsrate enten ved at tjene mere, eller bruge færre penge. Det er dog langt nemmere at bruge færre penge, end at tjene flere penge.

Du har måske ikke lyst til at bruge tid på at have to jobs, og det behøves heller ikke. Det er langt bedre at forsøge at sælge ud af dine ting, opsige abbonnementer, og sænke madforbruget lidt.

Hvis du tjener flere penge, eller bruger mindre hver måned, så vil din opsparingsrate stige. Hvis du bruger flere penge end du plejer, så vil den falde.

Vi har alle uforudsete udgifter, eller ting der svinger måned til måned. Derfor skal du ikke blive overrasket over, at din opsparingsrate vil svinge. Men forsøg at hold den tæt på dit mål.

Inden du går

Opsparingsraten er meget vigtigt at finde ud af og holde øje med. Prøv at beregn den for hver måned, og sæt en mål (budget) for, hvad den skal være for dig, evt. baseret på hvornår du vil opnå FIRE.

Du kan måske finde yderligere inspiration i det meget populære blog-indlæg fra Mr. Money Mustache: The Shockingly Simple Math Behind Early Retirement.

Der er også en nem måde at beregne hvor hurtigt din formue kan fordoble sig, kaldet 72-reglen.

Tak fordi du læste med!

Kunne du lide artiklen? Har du en kommentar?

🤗 Det vil hjælpe mig meget, hvis du vil dele den på Facebook eller Twitter

⌨️ Skriv en kommentar i Facebook-gruppen Fornuftig Investering

📥 Tilmeld dig nyhedsbrevet så jeg kan sende dig andre lignende historier.

📚 Køb min e-bog Fornuftig Investering, eller book en gratis coaching-samtale

🤩 Få endnu mere indhold fra mig som Investor+ medlem

Bliv Investor+ medlem via
Lær mere om