Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Nordnet integrerer Shareville

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Da jeg startede med at investere igen, tilbage i 2015, brugte jeg Shareville meget som inspoiration til at se hvad andre investerer i. Shareville er måske bedst forklaret som en social platform, der indtil nu har været separat fra Nordnet, hvor man kan følge andre investorer, se deres porteføljer og handler, og skrive kommentarer på aktier til formål at diskutere sine investeringer med andre medlemmer.

Nu har Nordnet lukket ned for Shareville som et separate site, og vil i stedet integrere det direkte i Nordnet platformen. Det gør det lettere at se hvad andre investerer i, og følge med i debatten, og Shareville er mere populært end nogensinde før. Tal fra februar 2024 viser, at aldrig før har flere unikke brugere skabt indhold i løbet af en enkelt måned, og det var den næstbedste måned nogensinde (på det tidspunkt).

Teamet hos Nordnet arbejder nu meget hårdt på at integrere det i på Nordnet websitet og i app’en, og det bliver et mere centralt sted at diskutere investering med andre. For eksempel, hvis du kigger på informationer om Danske Bank-aktien på Nordnet, vil du i siden kunne se de seneste kommentarer fra andre brugere.

Se mere om nyhederne fra Nordnet.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Sådan bruger du Shareville

Hvis du ikke allerede er medlem af Shareville, så er det ganske let. Du skal naturligvis først være kunde hos Nordnet, men dette er meget let og koster absolut ingenting. En af de mest tiltalende fordele ved Nordnet er, at de ikke opkræver depotgebyrer.

Derfra, for selv at kommentere, se andres opslag og porteføljer og deltage i afstemninger, skal du oprette en Shareville profil.

På siden for en tilfældig aktie kan du scrolle ned til Shareville-sektionen. Klik på ”Bliv en del af Shareville”, og vælg et brugernavn (helst anonymt) og profilbillede. Du vælger selv, om du vil dele dit eget depot på Shareville. Andre brugere kan kun se fordelingen af dine værdipapirer, handler og udvikling, men aldrig værdien af dine aktier.

Shareville er godt, men pas på

Shareville, investeringsplatforme, og andre steder hvor der diskuteres aktier og investering, er et rigtig godt værktøj til research og at finde idéer til nye selskaber at se på. Dog skal du stadig huske at tænke dig om. Bare fordi du kan følge andre og mange har investeret i det samme, betyder det ikke, det er godt. Tværtimod faktisk.

De meste omtalte og aktive aktier på Shareville er ofte dem som er mest volatile og dem som ofte bliver hypet kortsigtet. Den fælde faldt jeg selv i med Fingerprint Cards og PowerCell Sweden, for at nævne et par stykker, da jeg startede. Uanset hvor du får din inspiration fra, og hvor meget godt du hører om et selskab, uanset størrelse, så husk altid at danne dit eget billede, isoleret fra andres meninger. Det er vigtigt er dine investeringer er din beslutning, og at du selv kan argumentere for, hvorfor det er en god investering at gøre nu.

Pas også på fristelsen ved at handle hurtigt, eller følelsen af at du måske går glip af noget. Når du kan se enhver handel som andre foretager sig, føler du dig måske forpligtet til også at handle ofte og hurtigt, og på lang sigt går det ud over dine afkast. Tag dig god tid, aktierne forsvinder ikke fra børsen, bare fordi du gerne vil læse lidt dybere ind i tingene. Det er nemt at lade sig rive med af suset, men det har vist sig det er bedst at lukke det meste støj ude, hvis du kan. Af den årsag har jeg ikke selv en Shareville profil, men deler stadig min fulde portefølje her på siden. Husk også at indsamle informationer fra flere forskellige kilder, og meget gerne nogle som tænker det modsatte af dig selv, for at forstå alle vinkler af historien.

Samtidig risikerer du, at jagte de aktier som har givet mest afkast, uden virkelig at tage dig tid til at undersøge selskabet bag. Og det er en fejl som de fleste begyndere, inklusiv mig selv, begår. Det var heldigvis også sådan jeg lærte at dette ikke er det rigtige, og ikke sundt for min investeringsstil og afkast.

Inden du går

Jeg har skrevet et par artikler om hvordan jeg blev til den investor jeg er i dag, og de fejl jeg begik i starten. Du kan læse første del og anden del her, og se om du ikke kan undgå at lave de samme fejl.