Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Mød Lysa: Den bedste investeringsrobot jeg har set

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Lysa har været på markedet i Sverige i nogle år nu, og deres kunder har været meget tilfredse. Nu er Lysa kommet til Danmark, og de er med det samme blevet en stærk konkurrent til de løsninger der allerede var på markedet, især pga. deres lave omkostninger.

Lysa er helt gratis at tilmelde sig, så du kan se om det er noget for dig.

Prøv Lysa nu

Investeringsrobotter har vi set mange af i løbet af de seneste 5 år, og de er taget godt imod af den almene befolkning. Det gør det let at få investeret sine penge, uden at skulle betale alt for dyre gebyrer, og uden at det kræver man bruger lang tid på at sætte sig ind i det hele. Investeringsrobotter investerer dine penge automatisk og justerer sig efter din alder og holdning til risiko. De investerer generelt i forskellige indeksfonde og obligationer, og du kan selv styre forholdet mellem dem.

Ulempen ved investeringsrobotter er naturligvis de højere omkostninger, end hvis man gør det helt selv. Nordnet’s Månedsopsparing giver forbrugerne mulighed for at gøre det samme, men her kræver det man selv finder de rette fonde, og justerer sin sammensætning løbende. Dette klarer robotterne helt automatisk, og det betaler man en lille smule ekstra for.

Den bedste løsning for dem der ikke selv vil

Jeg er altid skeptisk når det kommer til folk der vil forvalte andres penge, for der er som regel tre ting man som forbruger kan være sikker på: alt for høje omkostninger, dårlig performance over lang tid, og en følelse af, at de ikke altid gør hvad der er bedst for kunderne. Derfor har jeg også spurgt Lysa ind til disse ting i min snak med dem, og jeg har været positivt overrasket!

Som altid, når man investerer i fonde eller ETF’er er omkostningerne altafgørende, og det er her Lysa kommer ind i billedet. De har uden tvivl de laveste omkostninger på markedet jeg har set indtil nu. Deres omkostninger er aldrig over 0,378% ÅOP. Det er tæt på halvdelen af de andre robot-løsninger i Danmark og Sverige, og meget konkurrencedygtigt selv mod enkeltstående fonde.

Både oprettelse og brug af Lysa er virkelig hurtigt og enkelt, præcis som det bør være. De har så vidt muligt forsøgt at forklare alting så alle kan forstå det, uden nogen videre viden om investering. Kombineret med det mindset Lysa har omkring investering, og at de hele tiden arbejder på at sænke omkostningerne for brugerne gør, at jeg mener Lysa er den bedste investeringsrobot man kan finde i dag, i Norden. Det kan du læse mere om på deres svenske side.

Prøv Lysa nu

Endnu bedre er det, at Lysa nu selv rapporter alt til Skat, så det skal du slet ikke bekymre dig om.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Hvad er vigtigt for Lysa?

Lysa startede i Sverige i 2017 med den samme vision som alle andre investeringsrobotter: investering skal være super nemt for almindelige mennesker. Det opfylder de sådan set alle sammen. Hvad der efter min mening gør Lysa speciel er, at jeg har en fornemmelse for de virkelig vil gå imod hvad industrien generelt gør, og gøre alt hvad de kan for at kunderne får de bedst mulige produkter, med de lavest mulige omkostninger.

Lysa forsøger at promovere en langsigtet kultur for investering, og vil gerne undervise deres kunder om, at investering kræver tålmodighed og tid, for at få et godt stabilt afkast. De investerer generelt i indeksfonde for at følge markeder, og prøver derfor ikke at slå markedet.

Efterhånden som Lysa får flere penge under forvaltning kan de forhandle lavere omkostninger for deres kunder, hvilket kommer alle til gode. De er ikke interesserede i at vokse sig større, hvis ikke deres kunder også får gavn af det. Det har jeg ikke hørt fra andre investeringsrobotter, og det er et friskt pust i industrien.

Dette vil også sige at Lysa’s omkostninger er variable. Jo flere penge du investerer ved dem, jo lavere gebyrer betaler du. Uanset hvad vil du dog som sagt aldrig betale mere end 0,378% i omkostninger.

For at opnå en god balance og meget lave omkostninger, vil Lysa primært investere i indeksfonde både for aktier og obligationer. Du kan se et eksempel på en portefølje på deres hjemmeside. Her har de også en oversigt over deres omkostningsstruktur. De er generelt meget transparente om, hvordan deres forretning fungerer.

Hvordan fungerer det?

Lysa fungerer som alle andre robotter. Du kan oprette dig gennem deres website, hvor du vil blive ledt gennem en kort process. Her skal du naturligvis først give dine personlige oplysninger, og identificere dig ved at indsende billede af dit pas.

Herefter bliver du spurgt ind til din privatøkonomi, for at Lysa kan hjælpe dig med at finde en god balance til din investering. Hvis du kan skyde flere penge ind løbende, kan du investere mere i aktier, og hvis du går mere op i at beholde din formue, kan du vælge hovedsageligt obligationer. Lysa hjælper dig let til at finde den risiko du er villig til at tage. Herunder forstået, at med risiko mener de, hvor stor en chance du kan klare, for at du taber dine penge.

Når dette er klaret bliver du præsenteret for deres anbefalede allokerering af dine penge. Dette kan du justere fuldstændig som du har lyst, når som helst.

Lysa vil hvert år udsende en e-mail til deres kunder, med råd til hvordan de kan optimere deres økonomi og investering. Hvis kunden gennem året har optaget mere gæld, vil de måske foreslå at sætte investering på pause indtil gælden er betalt tilbage. Hvis din løn er steget kan de anbefale at du investerer flere penge hver måned. Det viser at de virkelig er til for at hjælpe kunderne med at skabe en større formue.

Til slut i oprettelsen skal du overføre penge til din nye konto, via din bank, så de kan blive investeret. Det er altså rigtig let at komme i gang. Du kan have mere end én konto hos Lysa, og du kan trække dine penge ud når som helst du ønsker det.

Hvis du har brug for hjælp under din oprettelse kan du altid kontakte Lysa direkte, eller skrive til mig gennem Fornuftig Investering-gruppen.

Når du er oprettet, og har overført penge vil de blive investeret, og du kan følge med i din porteføljeudvikling lige så ofte du vil.

Lysa porteføljeudvikling

Prøv Lysa gratis i dag

Jeg vil være ærlig at sige, jeg ikke selv kommer til at bruge Lysa, eller nogen anden investeringsrobot, og det er fordi jeg netop har lysten og interessen til at investere selv. For de mennesker som kan forstå værdien af at investere deres penge, men ikke gider bruge tid på at undersøge “hvad er den bedste fond”, eller “hvor skal jeg investere”, så er investeringsrobotter, og især Lysa, et ekstremt godt valg.

Det koster en smule mere end hvad man kan gøre selv, men det er en meget lille pris at betale, for at undgå besværet, og lade andre tage sig af alle de tøre detaljer. Lysa’s omkostninger, brugervenlighed, og deres tilgang til investering gør, at de får min varmeste anbefaling. Det er den bedste løsning jeg har set indtil videre, af de mange robotter der er poppet frem på markedet.

Prøv Lysa nu

Hvis du vil læse mere om Lysa kan du se meget mere information på deres svenske hjemmeside. Du kan også følge med på Facebook, Twitter eller LinkedIn.

Der er altid en risiko for at tabe dine penge ved investering, også ved Lysa. Værdien af din investering kan gå begge veje, og der er (i ekstremt usandsynlige tilfælde) en risiko for at du ikke vil få dine penge igen.