Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Verdens rigeste mennesker i 2024

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Forbes' liste over verdens rigeste personer for 2024 er netop blevet offentliggjort, fuld af velkendte navne der fortsætter med at dominere toppen af formuerne. Men der er naturligvis også nye ansigter, der træder ind på scenen.

Øverst på listen, og altså verdens rigeste mand, baseret på primært markedsværdi, finder vi Bernard Arnault som står i spidsen for LVMH og mode-industriens store mærker såsom Louis Vuitton, Christian Dior, og Sephora. Det anslås at hans værdi er steget 10 procent over det seneste år, til $US233 billion.

På andenpladsen finder vi Elon Musk der står i spidsen for SpaceX og Tesla. Trods nogle turbulente år har Musks formue fortsat med at vokse, primært takket være en stigende interesse i rumfartsindustrien og hans vision for en elektrisk fremtid. Hans formue er steget ca. 8% over året, til $US195 billion. De forskellige formuer fluktuerer naturligvis en del fra dag til dag, som aktiemarkedet.

Som nummer 3 finder vi Jeff Bezos, grundlæggeren af Amazon. Selv efter sin fratrædelse som CEO for virksomheden fortsætter Bezos med at være en af verdens rigeste personer, delvist på grund af hans store ejerskab i Amazon og investeringer i andre foretagender.

Andre bemærkelsesværdige navne på listen inkluderer Warren Buffett, Bill Gates og Mark Zuckerberg, der fortsætter med at bevare deres positioner som nogle af verdens mest indflydelsesrige og formuende personer.

De 10 rigeste på listen pr. april 2024 er:

  1. Bernard Arnault & familie ($US 233 billion), LVMH
  2. Elon Musk ($US 195 billion), Tesla, SpaceX, m.fl.
  3. Jeff Bezos ($US194 billion), Amazon
  4. Mark Zuckerberg ($US177 billion), Meta
  5. Larry Ellison ($US141 billion), Oracle
  6. Warren Buffett ($US133 billion), Berkshire Hathaway
  7. Bill Gates ($US128 billion), Microsoft og Bill & Melinda Gates Foundation
  8. Steve Ballmer ($US121 billion), Microsoft
  9. Mukesh Ambani ($US 116 billion), indiske Reliance Industries
  10. Larry Page ($US114 billion), Google

Af nye milliardærer på listen kan vi nu tælle Taylor Swift, Christian Louboutin og Sam Altman, som i 2024 overgik $US1 billion i anslået egenkapital. I Danmark er vi naturligvis også repræsenteret af Anders Holch Povlsen, Kirk-Kristiansen familien og Coloplast ejerne.

Det er vigtigt at bemærke, at denne liste er dynamisk, og formuer kan ændre sig hver eneste dag. Forbes' liste hvert år giver dog et fascinerende indblik i den økonomiske magtstruktur i verden og de personer, der former den.

Det er også et emne for tiden, at verdens formuer er meget koncentreret blandt få mennesker, hvoraf det er tydeligt fra listen at se, de fleste er hvide mænd, bosat i USA. Der er også stadig stor afstand mellem de rigeste og de fattigste i landende, og det kan være et stigende samfundsproblem. Oxfam vurderer at vi vil se verdens første "trillionaire" (1.000 milliarder kroner) inden for det næste årti. Det er i sandhed renters-rente effekten der viser tænder.

Det debatteres livligt hvorvidt de store formuer og forskelle er et problem, og der søges løsninger for hvordan man kan hjælpe de fattigste i samfundet. For eksempel ved højere skatter til de rigeste, fordeling af deres formuer, eller fast basisindkomst. Man kan diskutere om det er retfærdigt og regeringernes ansvar, at tage flere penge fra de rigeste eller om de selv skal beholde de penge de har tjent, og bestemme hvad der skal gøres ved dem.

Den komplette liste kan findes på Forbes.com.