Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

FI Scouts: Følg din FIRE-rejse

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Mandag d. 14. juni 2021. Det er datoen hvor FI Scouts omsider blev lanceret efter næsten et års arbejde, fordelt på de få timer om ugen vi havde tid.

For omkring et år siden så jeg et tweet fra @MindingMyThirties. Liz Brenner, kendt i FIRE-communitiet som MindingMyThirties, er en blogger fra USA der nu bor i Norge. Til dagligt er hun UI/UX-designer og var ved at designe en app til hendes design portfolio. Som en del af det arbejde udsendte hun en lille spørgeundersøgelse omkring en FIRE-app hun var ved at designe.

Jeg kunne godt lide hvad jeg så, og skrev en kommentar: “Hvis du gerne vil lave en rigtig app ud af dette, så lad os snakke sammen!”. Kort efter skrev hun til mig, og spurgte hvordan det kunne foregå, og derfra startede vores samarbejde, som vi nu kan høste frugterne af.

FI Scouts har været gennem mange ændringer, og det har været svært at finde ud af nøjagtigt hvordan app’en skulle virke og se ud. Takket være feedback fra en masse mennesker har vi kunne tilpasse den til brugernes ønsker. Og det vil vi blive ved med, så lad os endelig høre hvad du synes.

Hvad er FI Scouts?

Med FI Scouts får du en god vejledning til hvad du skal gøre, og hvor langt du er på vejen mod at blive økonomisk uafhængig.

App’en lader dig følge udviklingen af din egenkapital (net worth), opsparingsrate og selvfølgelig dit FIRE-tal du vil opnå. Du vælger selv hvor ofte du vil opdatere dem, og vi holder dine tal sikre og private. App’en viser dig grafer over hvor godt du klarer dig, og gør det let for dig at se hvordan det skrider fremad.

Vi håber FI Scouts kan hjælpe brugerne med, at finde deres FIRE-tal, og gøre det let at se hvad der skal til for at opnå det. Vi har endda tilføjet nogle milesten du kan opnå, og få en lille medalje for!

Under hver kategori på hjemmeskærmen (Dashboard) kan du se mange flere informationer om dine tal og din rejse. Herunder ses en af skærmene bag ‘FI number’, hvor du kan se hvor langt du er nået, hvornår du vil være FIRE og hvad din næste milepæl er.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Hvad kan jeg bruge den til?

App’en kan lige nu bruges til at tracke dine FIRE-tal, og du kan sætte påmindelser så du husker at opdatere dine tal, for eksempel hver måned. Det vigtigste er, at du altid kan gå tilbage og se (og redigere) hele din historik, og se det flot præsenteret på en graf.

Hvis du ikke er interesseret i FIRE, men bare ønsker at holde styr på din egenkapital eller opsparingsrate, så kan du bare gøre det. Du kan bruge app’en til nøjagtigt hvad du har brug for.

Vi har tænkt os at tilføje mange flere funktioner som tiden går, så følg med! Du kan skrive dig på nyhedsbrevet for at få vores seneste nyheder.

Hvad er planen for FI Scouts?

FI Scouts er startet som et hobby-projekt, men efterhånden som vi har udviklet konceptet har vi samlet mange idéer til, hvordan vi kan udvide det. Som sagt vil vi hele tiden tilføje nye funktioner, der gør det lettere for dig at følge med, eller lege med dine tal.

Vi vil gerne tilføje funktioner der gør det let at dele din rejse med andre, på for eksempel sociale medier, eller lade dig eksportere dine data så du kan lege videre i et regneark. FI Scouts er lanceret globalt, hvilket betyder den kan bruges i alle lande. Det betyder at der er mange sprog vi gerne vil tilføje (naturligvis også dansk), og det kommer hen ad vejen. Hvis du på nogen måde kan hjælpe med dette, så skriv til mig.

FI Scouts forbliver et hobby-projekt for nu, men det er en app både Liz og jeg bruger, så du skal ikke være nervøs for, at vi pludselig dropper det. Vi har ikke nogen større planer som det er lige nu, men det betyder ikke der ikke kommer til at ske mere i fremtiden. Vi forventer ikke at kunne leve af at lave FI Scouts lige nu — selvom det er et mål og min drøm at kunne leve af mine apps, FI Scouts og Stokki, samt bloggen her.

Android-app?

Nej.

Rigtig mange har efterspurgt en Android-udgave af app’en, og vi forstår det godt. Hvis man går efter at blive økonomisk uafhængig, så er det naturligt at man sparer hvor man kan, og Android-telefoner er generelt billigere end iPhone.

Vi lytter til alt den feedback vi får, men vi er desværre også begrænset af at være blot 2 personer. Ingen af os har erfaring i Android-udvikling, eller midlerne til at ansætte nogen til det. Derfor ser vi ikke der kommer en Android-version i den nærmere fremtid. Hvis du har erfaring, og kunne tænke dig at hjælpe på det område, så kontakt mig endelig.

Inden du går

Sådan ser det altså ud — vi har brugt næsten et år på at udvikle FI Scouts, så vi håber virkelig i finder app’en brugbar, og vil fortælle os hvordan i bruger den. Hvis du ikke kan lide den, så lad os høre det også, så vi kan forbedre det!

Vi håber virkelig det kan blive det bedste værktøj for alle der søger at blive økonomisk uafhængige.

Hvis du kan du lide app’en, så overvej at sende os et bidrag og skulderklap i form af “drikkepenge”. Ved at trykke på profil-ikonet finder du “Tip jar”, hvor du kan sende os en donation. Det vil virkelig betyde uendeligt meget for os, og viser at der er potentiale her.

Du kan læse mere om FI scouts på hjemmesiden fiscouts.com. Er du interesseret i noget af det research vi har lavet kan du se det på Liz’ portfolio website.