Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

3 måder du kan begynde at leve for halvdelen af din indkomst

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Du kæmper allerede med at holde dig inden for budgettet for din nuværende indkomst. Du vender hver en krone for at få mere ud af den.

Kan man leve for kun halvdelen af sin indkomst? Det er ikke umuligt. Det kræver blot en masse viljestyrke, og et par ofringer.

Det kan betyde rigtig meget for en familie at få flere penge mellem hænderne, eller få mulighed for at spare op til noget du har ønsket, eller for at skabe økonomisk sikkerhed.

Det vil altid være klogt at spare så meget du kan, og hvis du kan opspare 50% af din indkomst er det helt fantastisk. Jeg vil påstå vi alle kan spare 10% af vores indkomst, uden at skulle ofre noget særligt. Kan du spare 20% er det skønt!

Er du klar til en konkurrence mod dig selv?

Her er nogle ting du kan prøve:

1. Skriv alle dine udgifter ned i 30 dage

Ofte ved man ikke rigtig hvor ens penge forsvinder hen, hvilket gør det svært at spare dem op.

De næste 30 dage vil være en grundig gennemgang af hvad du bruger penge på til dagligt. Hvis man skal ændre en vane, er man nødt til først at forstå hvad man foretager sig nu, nøjagtigt ligesom hvis du skal starte en slankekur. Samme metode fungerer også for din økonomi

Og de næste 30 dage bliver en slankekur for din økonomi.

Skriv ned hvad du bruger penge på hver dag, såsom husleje, lån, faste udgifter, mad, forbrug, lommepenge til børnene. ALT skal tælles med.

Skriv det ned i en notesbog, udskriv dine kontobevægelser, brug apps som Spiir — hvad som helst der kan hjælpe dig forstå dit forbrug.

Hver uge kan du gennemgå det du har noteret, og dele det ind i to grupper: Nødvendigheder eller “Det havde jeg lige lyst til”-gruppen.

For hver uge, forsøg så at identificere og undgå de impulskøb som du har noteret fra ugen før.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

2. Brug ingen penge de næste 30 dage

I de næste 30 dage (efter du har afsluttet #1), skal du holde godt fast i dine penge. Brug kun penge på de ting som du nu har fundet ud af, virkelig er nødvendige for dig.

Det er her det kræver en stor skefuld viljestyrke. Kan du undvære den daglige kop kaffe, eller turen i fredagsbaren? Kan du undgå shoppingture, at købe tøj og småting mens du handler? Kan du holde dig til indkøbslisten?

Gem dine kreditkort væk, hæv madpenge som kontanter og put i uge-kuverter. Gør hvad end du finder nødvendigt for ikke at bruge penge på ting som ikke er nødvendige.

Nogle her er mere kritiske end andre, og det er okay. Det handler ikke om at fjerne alt der gør dig lykkelig. Nogle vil mene en stor TV-pakke er en nødvendighed, andre vil måske kunne klare sig helt uden. Det er kun dig der kan bestemme hvad du kan undvære.

Og husk nu: det er kun i én måned.

3. Gør din opsparing automatisk

Hvis du er nået hertil, så vil jeg sige: GODT KLARET!

Har du gennemført en måned, og kun brugt penge på det mest nødvendige, så bør du have en masse penge til overs, som du normalt ikke har.

Du skal nu åbne en opsparingskonto (eller bruge den du har) og sætte et fast beløb ind på denne konto hver måned. Faktisk skal du betale dig selv først og sørge for det sker som det første lige efter du får løn. Sørg for disse penge aldrig kommer ind på din daglige konto, så du aldrig ser dem. Så bliver du ikke fristet.

Vær ikke urealistisk. Det vil sandsynligvis ikke være muligt at gøre hvad du har gjort resten af året. Forsøg at finde et beløb du kan være rolig med, og som tillader dig at bruge lidt flere penge end hvad du har haft den sidste måned.

Som et eksempel: hvis du den sidste måned har kunne klare dig for 70% af din samlede indkomst, så sæt kun 20% ind på din opsparingskonto. Så har du 10% ekstra som du kan bruge eller have som en lille ekstra-sikkerhed.

4. Undgå pengeslugerne

Boligen

Vi bruger rigtig mange penge vi vores bolig, ikke bare husleje, el og varme, men også på husholdning, rengøring, små projekter i hjemmet eller haven. Vi køber blomster, pyntefigurer, nye dyre møbler.

Spørg dig selv: er det virkelig nødvendigt og gør dette mig virkelig lykkelig?

Bilen

Bilen er en kæmpe pengesluger. Der er en grund til man siger, at bilen er den værste investering i livet. Den mister værdi hver dag, vi bruger penge på vask, brændstof, vedligeholdelse, reparationer, forsikring osv.

Spørg dig selv: kan jeg tanke billigere et sted? Kan jeg finde billigere forsikring, eller lån? Kan jeg tage cyklen oftere? Har jeg overhovedet brug for bilen, eller er den blot rar at have?

Børnene

Børn er dyre, det er der ingen tvivl om. Mange ønsker at forkæle deres børn med nyt tøj, gaver og ture. Men overvej om det virkelig er dén måde dit barn bliver lykkelig på. Dine børn ønsker nok bare tid med dig og resten af familien, som altid har travlt på arbejdet. Og det behøver ikke koste én krone.

Det bedste du kan gøre, er at fortælle dem om dine økonomiske planer og lære dem at gøre det rigtige, når de engang møder de samme udfordringer som dig selv.

Prøv at spørge dine egne børn til råds. Husk at dine beslutninger også påvirker deres liv.

Inden du går

Gennemfører du bare ét af de ovenstående trin har du gjort et stort skridt fremad, og fået bedre indblik i, hvad du bruger dine penge på.

Personligt har jeg kunne skære en del udgifter fra som jeg sjældent brugte, for eksempel TV-pakken, billigere internet, telefon osv. Der er virkelig penge at spare hvis man ser sig omkring. Nu er jeg nået det punkt hvor jeg kan spare 25-30% op hver måned, uden bekymringer.

Færre udgifter kombineret med en sund opsparing kan gøre en kæmpe forskel for dig og din familie.

Forhåbentlig kan dette være begyndelsen på en livsstilsændring og forbedrede vaner.