Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

20 overraskende ting du ikke vidste om Warren Buffett

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Der bliver hele tiden skrevet nyt om Oraklet fra Omaha, lige fra hans investeringseventyr til den nærmest legendariske fortælling om, hvordan det hele startede. Men der er stadig en masse sjove ting om Warren Buffett som de fleste måske ikke kender til.

Følg med her:

1. Warren Buffett elsker fast-food og spiser 2500 kalorier om dagen

Buffett har sagt på CNBC at han har brug for at indtage 2500 kalorier hver dag for at holde vægten. Men inden for den grænse spiser han nøjagtigt hvad han vil.

“Hvis nogen fortalte mig at jeg kunne leve ét år længere ved kun at spise broccoli og asparges fra nu, så ville hver dag føles uendelig lang. Jeg holder mig til Cheetos og Coca-Cola”, siger Buffett.

2. Buffett’s favorit-måltid er en cheeseburger og Cherry Coke

3. Buffett købte Berkshire Hathaway så han kunne fyre topchefen

I 1964 lavede Warren og topchefen af Berkshire Hathaway, som dengang var en tekstilfabrikant, en aftale om at selskabet ville købe aktier tilbage fra Buffett til en bestemt pris. Men da buddet kom fra Berkshire, var det 12.5 cents højere pr. aktie end de oprindeligt havde aftalt. Buffett afviste dette, og blev så gal at han opkøbte en kontrollerende andel i Berkshire og fyrede topchefen med det samme.

4. En af Buffetts bedste investeringer skete efter en skandale om salat-dressing

I 1963 lånte en producent af vegetabilsk olie og salat-dressing, 175 millioner dollars fra blandt andet American Express, ved at stille sikkerhed i deres lager af olie. Men det viste sig at det var fup, og deres olietønder var for det meste fyldt med vandt, med et lille lag olie flydende på toppen.

American Express tabte millioner på det aftale og aktien faldt hurtigt 50%. Her så Buffett den helt store chance for at slå til, og købte hurtigt aktier for 13 millioner dollars. American Express kom hurtigt på benene igen og aktien steg markant over de næste år.

I 2011 var Buffetts aktier hele 7,8 milliarder dollars værd.

5. Buffett’s værste investering

“At investere 443 millioner dollars i Dexter Shoe Inc. var den værste handel jeg nogensinde har gjort”, sagde Warren Buffett.

Han købte skofirmaet og betalte i Berkshire-aktier i 1993. Kort efter mistede firmaet sin konkurrencefordel fuldstændigt.

6. Oraklet fra Omaha forudsagde tidligt hans rigdom

Allerede som ganske ung sagde Buffett til sig selv at han ville være rig. Faktisk var han så sikker at han fortalte sin søster, han ville hoppe ud fra den højeste bygning i Omaha hvis ikke han var millionær om 30-årig.

“I always knew I was going to be rich. I don’t think I ever doubted it for a minute.”

7. Buffett’s 3 børn er hans største glæde i livet

Warren’s børn, Susan, Howard og Peter, driver hver deres velgørenhedsfond.

“Jeg vil sige, det jeg finder mest tilfredsstillende i livet er, at se mine tre børn selv følge deres interesser. De arbejder mange flere timer end de fleste, og bruger alt deres energi på at give penge til folk som har brug for det, på områder som de går mest op i.”

8. Han har doneret i alt 25 milliarder dollars til velgørenhed

Han giver mest til sine børns fonde, og til fonden drevet af Gates-familien, Bill and Melinda Gates Foundation. Buffett har erklæret at han vil donere 99% af hans formue til velgørenhed, og vil ikke give meget til sine arvinger.

9. Warren Buffett har en gammel klaptelefon

I denne teknologiens tid skulle man tro at Buffett’s kontor var udstyret med det nyeste man kan finde. Men det er ikke tilfældet.

Han går ikke op i at have den nyeste iPhone, men bærer rundt på en gammel Nokia klaptelefon. “Den her fik jeg af Alexander Graham Bell,” joker han ofte med. Det er endnu et eksempel på hans ekstreme sparsommelighed: “Jeg smider aldrig noget væk før jeg har haft det i 20 eller 25 år.”

Buffett ejer ikke engang en computer på sit kontor. Han har dog i de senere år fået en iPad som bruges til at spille Bridge.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

10. Buffett har kun sendt én e-mail i hele hans liv

Denne ene mail blev sendt til Jeff Raikes fra Microsoft. Buffett har sagt at det blev den første og sidste e-mail han nogensinde kommer til at sende, efter den blev brugt i en retssag.

11. Bill Gates og Warren Buffett deler favoritbøger

Bill Gates og Warren har siden 90’erne været ualmindeligt gode venner, og taler ofte sammen. Begge har de en stor læselyst og deler ofte bøger med hinanden. En af deres fælles favoritter er Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street, skrevet af John Brook i 1969.

Buffett viste denne bog til Gates i 1991, og Gates mener stadig det er den bedste forretnings-bog han nogensinde har læst.

Køb bogen hos Saxo

12. Han spekulerer over investeringsidéer i badet

Buffett købte i 2011 aktier i Bank of America for 5 milliarder dollars. Senere fortalte han Becky Quick fra CNBC, at han havde fremtryllet denne idé, og gennemtænkt købet en onsdag morgen mens han var i badekaret.

13. Warren Buffett bruger 80% af sin tid på at læse

“Jeg sidder bare på mit kontor og læser dagen lang,” siger Buffett. “Mit job går i alt sin enkelthed ud på, at samle så meget information som muligt og kun en gang i mellem se, om det giver anledning til en god handel.” Han læste om muligt endnu mere i sine yngre dage, gerne op imod 600-1.000 sider om dagen.

14. Guld er ikke en investering og har ingen reél værdi

Som han fortalte i en tale fra 1998, så har dette yndige metal inden reel værdi. “Det bliver gravet op af jorden i Afrika eller et andet sted. Derefter smelter vi det om, graver et nyt hul som vi putter det ned i, og så betaler vi endda folk for at stå og bevogte det.”

“For mig giver det ingen mening, og guld kan reelt ikke bruges til noget. Enhver der stod på Mars ville klø dem selv på hovedet i forundring.”

15. Buffett købte sin første aktie i 1941, da han var kun 11 år gammel

Da Warren var 11 år og havde fået øjnene op for aktier, efter at have fulgt med i sin fars job som børsmægler, købte han sin første aktie. Det var i Cities Service, som han købte til ham selv og sin søster. Her lærte han en af sine første lektier om tålmodighed; aktien faldt kort efter han købte den, og steg så igen til en smule mere end hvad han gav for dem.

Her solgte han aktierne. Men derefter steg de yderligere 500% fra $40 til omkring $200 pr. aktie. Siden da har Buffett forstået vigtigheden af at være tålmodig.

16. 99% af Warrens formue er tjent efter hans 50-års fødselsdag

Buffett er i dag langt mere end 70 milliarder dollars værd, men dette er først sket i det seneste 30 år. På hans 50-års fødselsdag var han “kun” omkring 300 millioner dollars værd.

17. Hans første job var avisdreng for The Washington Post

Som avisbud leverede han næsten 500,000 eksemplarer af avisen i det område han boede, i Omaha, og tjente op mod 175 dollar om måneden, hvilket var rigtig mange penge tilbage i 40’erne.

18. Som ung investerede han i landbrug og Pinball-maskiner

Buffett købte et 16-hektar stort landbrug i Omaha i hans tid i High School (gymnasiet). I ét af de sidste år, købte han en brugt Pinball-maskine og opstillede den i ved den lokale barbér. Inden for få måneder havde han købt samlet 3 maskiner, og solgte hele forretningen efter kun ét år med en fortjeneste på 1.200 dollars.

19. Buffett slapper af med et spil Bridge

Buffett elsker bridge, og bruger flere timer hver dag på at spille det online, under navnet “T-bone”. Han har endda deltaget i turneringer imod hans gode ven Bill Gates.

20. Buffett kom på Twitter i Marts 2013

Hans første tweet lød: “Warren is in the house.” Siden da har man ikke hørt meget fra ham på den sociale platform.

Inden du går

Warren Buffett er fuld af viden og finurligheder. Han er en evig kilde til at blive klogere på investering, men også på livet givet hans høje alder. Se for eksempel 12 ting han mener du skal gøre for at være lykkelig.