Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

3 principper fra Warren Buffett der gør dig successfuld

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Warren Buffett, en af verdens bedste investorer og forretningsmænd, er min største inspiration og helt. Når jeg investerer, er det efter hans metode og principper.

For at være en rigtig god investor, skal man også være en fremragende forretningsmand. Warren har derudover også en god etik, og uddeler masser af livserfaring til dem der vi lytte. Der er 3 ting som har gjort et helt særligt indtryk på mig, og har ændret min måde at se tingene på:

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

1. Pas på dit omdømme

It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it. If you think about that, you'll do things differently. Warren Buffett

Dette citat (og et lignende citat fra dokumentaren Becoming Warren Buffett), er noget jeg altid forsøger at huske mig selv på. Vi kan gøre rigtig mange ting i livet der gør folk glade, og som gør os successfulde. Engang imellem gør vi også noget galt, og nogle gange endda meget galt. Det er det folk virkelig kommer til at huske.

Hvis først en person eller virksomhed har gjort noget meget galt, så husker folk det, og deres omdømme kan være skadet i meget, lang tid.

Din integritet og personlige værdier er meget vigtigt, og du bør aldrig gå på kompromis med dem. Buffett har altid sagt til sine samarbejdspartnere, at de skal tænke meget nøje over de beslutninger de tager, og gøre alt hvad de kan for ikke at skade deres omdømme. Det får mig også til at tænke på A. P. Møller's princip: "Intet tab bør ramme os, som kan undgås ved rettidig omhu".

Især når det er en svær tid, eller der skal tages en hård beslutning, skal du sørge for, at gøre det der føles rigtigt.

2. Du er gennemsnittet af dem du omgås

Buffett siger somme tider, at vi er gennemsnittet af de 5 mennesker vi omgås mest. Jeg kan fra egen erfaring sige, at dette er helt rigtigt. Vi tenderer til at justere vores adfærd, og bevæge og hen mod dem vi omgås, på begge sider.

Derfor er det rigtig vigtigt at omgås mennesker som du generelt mener er bedre end dig selv. Så vil du også selv langsomt opføre dig som dem. Det omvendte gælder også - omgås du mennesker der er værre end dig selv, vil du også bevæge dig ned på deres niveau.

Warren Buffetts nok næst-bedste ven (efter Charlie Munger), er Bill Gates. Han beskriver Warrens pointe sådan, i hans besked til Buffett på hans 90-års fødselsdag: "You will move in the direction of the people that you associate with. So it’s important to associate with people that are better than yourself. The friends you have will form you as you go through life. Make some good friends, keep them for the rest of your life, but have them be people that you admire as well as like.".

3. Du behøver ikke være den bedste for at opnå gode resultater

Det siger lidt, at verdens bedste investor ikke sidder og jagter de absolut bedste handler, eller sidder og super-optimerer deres investeringer for at opnå det bedste afkast. Du behøver ikke gøre alt mulig smart, og se ud som om du er bedre end alle andre, for at få nogle rigtig gode resultater og afkast i livet.

Det har meget lille betydning, i sidste ende, hvilken uddannelse du har, og hvor mange bøger du har læst. Når det kommer til investering kan det faktisk skade mere end det gavner, at have høje tanker om sig selv. Især akademikere, tradere, finansfolk og økonomer, forsøger ofte at gøre tingene mere kompliceret end de egentlig er.

I sidste ende gælder det om, at bruge din tid på det du kan forstå godt, og fokusere på de ting, der flytter dig mest hen mod dine mål. Hvis du skal bruge dobbelt så lang tid på at få 0,5% mere i afkast, så er det nok ikke det værd.

Sand succes kommer af, at fokusere på de små handlinger der får dig stødt fremad, og gøre dem en lille smule hver eneste dag. Øvelse, hårdt arbejde og konstant forbedring er hvad der bringer dig frem i livet, til nogle langvarige resultater.

It is not necessary to do extraordinary things to get extraordinary results. Warren Buffett