Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Tag kontrol over din økonomi og nå dine mål

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Hvorfor er det så svært for os at sætte os ned og holdes styr på noget så essentielt i vores liv som vores økonomi?

Det kan godt være nogle mener de ikke er gode til tal, eller ikke er interesseret i budgetter og låneomlægning. Men de er uden tvivl interesseret i konsekvenserne der kan være ved ikke at holde ordentlig styr på sin økonomi.

Derfor skal vi se på nogle punkter du kan tænke over, for at blive bedre til at styre din økonomi, og få flere penge mellem hænderne.

Min generations største opdagelse er, at et menneske kan ændre sit liv bare ved at ændre indstilling. William James

Hvorfor skal vi tage kontrol over vores økonomi?

Fordi den giver os plads til at gøre det ting vi gerne vil.

Næste uanset hvilke mål eller drømme du har, så vil de koste penge at udføre, og de penge kan man kun spare sig til. Men det ved du jo godt!

Hvad man ikke tænker over er, at før du kan spare er du nødt til at bruge færre penge nu, så du kan bruge dem senere. Og det kan være rigtig svært, når man står med pengene i hånden.

Dit ønske kan også være at være godt forberedt til en svær tid. Corona-krisen her i 2020 har været et godt eksempel på en helt uventet situation hvor alle kunne have gavn af en stor reserve-opsparing. Måske mister din partner pludselig sit job, og du er nødt til at forsørge jer begge.

Jeg mener det er vigtigt at hjælpe andre, og at have penge sparet op kan være netop det din familie har brug for en dag.

At opnå de ønsker du har i livet kræver at du styrer din økonomi på en måde, så du har tid og penge til dem.

Hvad er dine mål?

Du kan have mange forskellige mål eller drømme som du ønsker at forfølge. Måske vil du gerne have nye møbler, eller købe et hus. Vil du rejse? Vil du have mere tid med familien?

Alle disse mål koster penge, enten direkte eller indirekte.

Mit personlige mål er at blive økonomisk uafhængig så jeg selv kan bestemme hvordan jeg bruger den tid jeg har tilbage. Det er også det denne blog og mine andre projekter handler om, og hjælper dig til at blive.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Find din egenkapital

Hvis ét af dine mål er økonomisk uafhængighed skal du holde godt øje med din egenkapital for at finde ud af hvor du står lige nu. Det er en simpel beregning der viser hvor mange penge eller værdier du har tilbage, når alt din gæld er betalt.

Din egenkapital kan beregnes på rigtig mange måder, afhængig af hvad du medregner. Men i alt sin enkelthed er det:

aktiver - passiver

eller

formue - gæld

Virksomheder opgør deres egenkapital som en målestok for, hvor sund virksomhedens økonomi er. Hvis deres egenkapital bliver mindre end 0 svarer det faktisk til de er gået konkurs.

Det samme gælder for os mennesker. Som du kan regne ud af det vigtigt at forøge din egenkapital for at blive rigere. Det er heldigvis simpelt:

Tjen flere penge, eller brug færre penge.

Har du et konkurrence-gén så kan du sammenligne din egen formue med andre på samme alder gennem denne tabel fra CEPOS.

Lav et budget og betal din gæld

Gæld kan være en blokering for mange mod en bedre økonomi. Hvis du vil tage kontrol over din økonomi og dit liv, skal vi først se på at komme af med din gæld.

Det handler ikke om at leve på en sten i en lang periode før man kan leve et godt liv. Det kan sagtens kombineres, men det kan kræve nogle ofringer.

Et godt budget kan hjælpe dig med at få et overblik over dine månedlige udgifter og hvor meget du skal, eller kan betale af på din gæld. Du kan udregne hvor stort et beløb du samlet skal tilbagebetale til din gæld. Det gjorde jeg med mit billån, og var overrasket over, hvor mange penge jeg faktisk skulle betale i renter.

Da jeg så det hævede jeg straks min tilbagebetaling af lånet så jeg kunne spare renter, og stoppede samtidig nogle udgifter for at finde pengene, samt solgte nogle ejendele.

Jeg skulle bare af med det lån hurtigt muligt inden det kostede for mange penge!

Få hjælp fra minimalismen

Undersøgelser har vist at hvis man tjener flere penge, så bruger man også flere penge. Dem med mange penge føler at de kan leve en bedre livsstil, og de har også råd til det. Men hvis man hæver sit forbrug efterhånden som man bliver rigere, så kommer man ingen vegne.

En vigtig lektion jeg lærte af Warren Buffett er, at man ikke må forvirre levestandard med leveomkostninger. Sagt på en anden måde: ændre ikke din livsstil, bare fordi du tjener flere penge.

Jeg har lært fra minimalismen, og erfaret efter mange oprydninger og svære beslutninger, at ting ikke gør mig lykkelig. Et mere beskedent liv og mere bevidst forbrug har gjort mig mere lykkelig end noget andet. Samtidig er der nu (mange) penge til overs til mig selv hver måned, som jeg investerer.

Fjern alt overflødigt fra dit liv som ikke giver dig glæde, og hold kun fast i det der er virkelig vigtigt for dig. Brug kun penge på de ting eller oplevelser som betyder mest for dig.

Fra forbruger til investor

Hvad er næste skridt?

Vi er nødt til at komme ud af forbruger-mindsettet der siger at vi skal bruge de penge vi tjener. Mange mennesker bruger stort set alt hvad de tjener hver måned. Så selvom de ikke bruger mere end de har, så kommer de heller ingen vegne, og det kan være svært at realisere sine drømme uden en plan.

En investor bruger altid sine penge på hvad der er nødvendigt, og hvad der kan skabe flere penge til dem. Det kan man gøre af forskellige grunde, for eksempel for at skabe flere indkomststrømme og måske blive økonomisk uafhængig.

Inden du går

Det er ikke nemt for alle at styre deres økonomi, og TV-programmer som Luksusfælden viser at undervisning på dette område er meget nødvendigt.

Selvom det ikke er nemt, så er det faktisk ret simpelt, og jeg vil tro alle kan lære det, og se fordelene ved at have en sund privatøkonomi, så de kan spare penge.

Det er mit mål her på bloggen at vise dig hvordan du kan styre din økonomi bedre, og lære at investere så du kan tjene flere penge.

Måske vil du også en dag være økonomisk uafhængig?