Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

Julegaveidéer til den håbefulde investor

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Julen står for døren og for rigtig mange betyder det også et væld af gaver. Folk strimler ind til byerne for at jule-shoppe i et desperat håb om at finde den rigtige gave. Men hvad giver man til den der kun tænker på investering? Jeg har altid svært ved at finde ud af hvad jeg ønsker mig, så jeg har taget et kig rundt. Der er utallige bøger om penge og investering, men også mange andre ting som er populære på Wall Street.

Her får du mine bedste forslag til gode og sjove gaver. Skynd dig at bestil i dag, så kan de nå at komme frem til jul!

1. The Intelligent Investor: Den vigtigste bog om investering

The Intelligent Investor

Denne bog er absolut et must-have for alle der interesserer sig for aktier og investering. Det er den vigtigste bog om investering du kan finde (pånær min bog naturligvis), og selvom den er gammel, engelsk, og lidt kompleks, så beskriver den de fantastiske og revolutionerende idéer fra Benjamin Graham. Der er kommentarer til hvert kapitel som gør alting lidt nemmere at forstå.

Forordet i bogen er skrevet af Warren Buffett selv, som selv var elev af Graham da han gik på Columbia Business School. Bogen er efterhånden utrolig billig og vil uden tvivl sikre at dit afkast bliver væsentlig højere. Køb den på Saxo.

2. Traditionel bank-lampe

Bank-lampe

Jeg har netop selv bestilt denne fede lampe som, når den står på skrivebordet, får dig i den helt rigtige stemning når du sidder og tænker over dine investeringer. Lyset er perfekt til at læse regnskaber og analyser.

Lampen er lavet i god kvalitet, og får modtageren til at tænke på dig hver gang den tændes. Den grønne skærm af håndlavet glas, og standen af messing giver et lækkert nostalgisk look. Køb den på Amazon.

3. Apple Watch

Apple har netop udgivet deres Apple Watch Series 6, og den billigere model Apple Watch SE, som er virkelig lækre og brugbare ure, og et godt tilbehør til din iPhone. Med alle de apps der kan fås kan det helt sikkert gøre din hverdag lidt nemmere.

Som investor bruger vi ofte meget tid på at sidde og læse regnskaber, diskutere med andre eller se på aktiekurser. Vi skal også huske at bevæge os meget, og holde os sunde, når vi sidder så meget ned. Et Apple Watch kan måle hvor meget du bevæger dig i løbet af dagen, og minde dig om at bevæge dig lidt mere. Køb det på Amazon.

4. Skrabekort

Når du er ude at rejse og opleve verden, og kommer hjem, hvad er så en bedre måde at afslutte turen på, end at skrabe landet af på dit skrabekort?

Jeg købte dette Scratch Map Deluxe til mig og min kæreste, så vi kan se hvor vi hver især har været. Efterhånden som vi besøger flere lande bliver kortet en flot farverig plakat. Det fungerer som et skrabelod, hvor du skraber de lande fri som du har besøgt gennem tiden. Køb det på CoolStuff.

5. Den moderne tegnebog

Denne tegnebog fra Ridge er en virkelig lækker og tynd tegnebog beregnet til at holde op til 12 kort, samt alle dine sedler. Den er lavet af metal, så den kan holde i mange år, og er så lille at den passer lige i lommen. Desuden er den udstyret med en teknologi der kan blokere kontaktløse signaler, så du kan beskytte dine kort mod tyveri. Køb den på Amazon.

6. Whiskey-glas sæt

Er der en bedre måde at slappe af efter en lang dag foran aktiekurserne på skærmen, end med et lille godt glas whiskey? Jeg nyder det ihverfald meget! Du kan også tage et glas mens du hygger dig med en årsrapport fra en af dine favorit-selskaber.

Dette whisky-sæt er virkelig pænt, og lavet af krystalglas i høj kvalitet. Nyder du din whiskey (eller andet) i disse glas, så kan det være den smager en lille smule bedre. Der er ihverfald god stil over det. Køb det på Amazon.

7. Figur af Wall Street-tyren

Wall Street tyren

Udtrykkene Bull og Bear bruger man til at beskrive aktiekursen eller markedets udvikling. Man siger Bull hvis man tror at priserne vil stige, og det hænger sammen med, at hvis en tyr angriber skubber den hornene opad. Modsat dette bruger man Bear når aktierne falder, fordi en bjørn slår nedad med poterne.

På Wall Street i New York står det ultimative finans-symbol, nemlig den store tyr-skulptur. Den er et historisk symbol på velstand. Den kan du nu få som en lille model til at sætte på bordet eller i reolen. Skulpturen er håndlavet i messing. Køb den på Amazon.

Hvis du vil have lidt mere kan man også få bogstøtter med både Tyren og Bjørnen.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

8. Pengetræet

Til ethvert kontor hører en dejlig plante, og denne kan oven i købet være inspirerende. Pachira-planten er også kendt som “Pengetræet”, og er det perfekte bud til en god investor. Planten er nem at holde og bringer efter sigende held med sig.

Det siges at en fattig landmand i Taiwan på kort tid blev meget velhavende efter at have solgt sin plante, og derfor kaldes det pengetræet. Træet ser dejligt ud, og har en interessant historie.Køb det på Amazon.

9. MindPanda Stress-bolde

Bruger du mange timer foran skærmen eller over en bog, så bliver du efterhånden lidt anspændt i skulder og nakke. Det er naturligvis ikke godt, for vi skal passe på os selv. Vi kan tage bedre beslutninger når vi føler os afslappede og veltilpas.

I stedet for at bruge mange penge på massage kan du afhjælpe noget af problemet ved at benytte disse stress-bolde fra MindPanda. De er super gode til at lege med ved bordet, lidt ligesom de berømte fidget-spinners. Når du klemmer dem afgiver de også en beroligende duft. Med sættet hører en gratis 20-dages Challenge-ebog. Køb dem på Amazon.

10. Bog-pengeskab

Hvor gemmer du dine bedste aktie-idéer sikkert, så andre ikke kan lure dig over skulderen? I dit pengeskab naturligvis! Det kan du nu gemme væk i denne bog som faktisk er et skjult pengeskab.

Dette pengeskab er formet som en engelsk ordbog, har kombinationslås og kan bruges til alle dine vigtige ejendele, og har plads nok til både pas, kontanter, kort, og den slags. Bare du ikke selv glemmer at de er der. Køb det på Amazon.

11. Den klassiske HP 12C finans-lommeregner

Hvis du som jeg godt kan lide at dine ting er lidt retro, så er denne lommeregner helt perfekt til dig. Denne klassiske finans-lommeregner fra 80’erne er elsket af investorer og revisorer verden over. Den er effektiv, ekstremt holdbar og perfekt til alle de finansielle udregninger vi foretager os fra dag til dag. Køb den på Amazon.

12. Aktietrader-slips

Få dig et sjovt og flot slips til jakkesættet juleaften, og vis andre at du er glad for aktier. Jeg kan virkelig godt lide dette slips fra Josh Bach, med mønster af alle aktiesymbolerne samt kurser fra Tech-boblen i slutningen af 90’erne. Slipset er lavet af silke, i USA, og kommer i en fin æske, klar til gaveindpakning. Køb det på Amazon.

13. Monopoly-inspirerede vægplakater

Monopol er det brætspil som Matador blev, ja lad os bare sige det, kopieret fra. Uanset hvad er det et fedt spil som handler om god forretningssans. Nøjagtig ligesom at investere fornuftigt.

Her kan du købe flotte dekorative plakater med gode principper til velstand, såsom “Time is Money” eller “Cashflow is King”. Jeg kan mægtig godt lide dem, og kommer nok til at købe én en dag. Der er mange “farver” at vælge imellem. Køb dem på Amazon.

14. Apple AirPods Pro

Når du sidder og studerer virksomheder er det altid godt at have dejlig musik i ørene. Det kan også være du bare nyder din favorit-podcast eller lydbog mens du er ude at gå.

Da jeg fik mine AirPods blev jeg helt overvældet af den støjnedsættende funktion. De lukker virkelig alt støj ude, og føles virkelig dejlige i ørerne. Nogle gange glemmer jeg helt jeg har dem i.

AirPods er helt trådløse, har udmærket batterilevetid og virkelig, virkelig god lyd. Der er naturligvis også indbygget mikrofon så du kan ringe til din mægler. De er en virkelig betænksom gave til enhver. Køb dem på Amazon.

15. Retro mekanisk lommeur

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er meget glad for stilen fra det 19. århundrede. Lommeure er et klassisk symbol på velstand, og vi har vel alle brug for at se hvad klokken er. De kan være en pæn pyntegenstand, men også meget fedt mode-symbol. Dette lommeur har et meget elegant og tidløst design, og har en lille fod så det også kan stå på bordet.

Et lommeur er nostalgisk og kan hurtigt blive familiens arvestykke, du kan give videre til børnene. En rigtig betænksom gave. Dette ur er mekanisk, så du behøver ingen batterier. Køb det på Amazon.

17. Penge-strømper

Bløde pakker er ikke altid så interessante, men disse strømper kan nok bringe at smil på alles læber! Jeg er vild med disse strømper med mønstre af mønter og dollar-sedler.

På sit arbejde kan det være man ikke helt kan udfolde sig når det kommer til tøjstilen, hvis de skal holdes professionelt. Med disse strømper på, kan du stadig føle dig som dig selv, og have det lidt sjovere. Et sikkert hit! Køb dem på Amazon.

Inden du går

Nu har du forhåbentlig fået en masse god inspiration til julegaverne i år. Jeg har selv flere af tingene, og kan varmt anbefale dem. Hvis du søger forslag til gode bøger at læse, kan du se 15 bøger Warren Buffett anbefaler dig at læse, eller 3 af mine absolut favoritbøger.