Lær at investere fornuftigt og få økonomisk frihed

・・・ ❖ ・・・

I dag er jeg gældfri

Dette indlæg kan indeholde links til produkter, hvor jeg modtager en provision af salget. Jeg anbefaler kun produkter og services af højeste kvalitet, som jeg selv kan stå inde for. Læs mere her.

Det giver en mærkelig fornemmelse i maven.

Er det glæde? Frihed? Lettelse?

Bekymringerne er løftet fra skuldrende.

Det er gældsfrihed.

I dag har jeg fået solgt min bil, og indfriet mit sidste lån. Jeg er gældfri. Det er det første skridt mod økonomisk uafhængighed.

Det føltes fantastisk at kunne indbetale de sidste kroner til mit lån, og derefter ringe til banken og sige “Det der lån jeg har? Tag lige og luk det”.

Lær at investere fornuftigt som Warren Buffett og Charlie Munger

Med min e-bog lærer du hvordan kan finde de gode selskaber og investere i dem. Jeg fortæller alt hvad jeg har lært på en let og overskuelig måde, så du nemt kan følge med og prøve det af selv.

Denne korte e-bog kan du nyde i sofaen på en weekend, og lære nøjagtigt hvordan Warren Buffett er blevet så succesfuld en investor.

Tryk på linket herunder og se hvordan du kan få min e-bog med det samme.

Få 30% rabat på min e-bog her!
Omslag af e-bogen Fornuftig investering

Hvordan gjorde jeg det?

Jeg har haft gæld siden jeg optog mit første rigtige lån — et SU-lån, tilbage i 2011.

Jeg har haft kassekreditter. Forbrugslån. Et aktielån hos Nordnet. Billån. Købt ting på afbetaling. Det har altid fungeret og løbet rundt, uden der skulle betales høje renter. Så der har altid været styr på det. Men jeg har aldrig været glad for det.

Siden jeg læste om økonomisk frihed og satte mig det som mål, så har første vigtige skridt været, at komme af med mine lån så hurtigt jeg kunne.

Så længe man sørger for at betale alle sine kreditorer hver måned, og det er nok til at gælden bliver mindre, så skal de nok blive betalt inden så længe.

Men jeg gjorde mere end det. Efter jeg købte bil var der mange omkostninger bare til at etablere lånet. 3 måneder senere betalte jeg den første rentetilskrivning5 som var omkring 1.500 kr. Det kom ikke som en overraskelse, men jeg fik alligevel et sug i maven. Det er rigtig mange penge.

Jeg ville have dem helt væk. Nu. Derfor satte jeg turbo på afdragene og sørgede for (uden ekstra omkostninger) at indbetale så meget jeg kunne hver måned. Jeg gik fra at betale 1.500 kr/md til næsten 4.000 kr. om måneden, og lånet kunne pludselig tilbagebetales inden for 3 år, istedet for 7 år.

Det gælder altid for mig om, at betale sig selv først. Derfor betalte jeg altid så meget jeg kunne til lån og opsparing, og måtte leve for det der var tilbage efter det.

Flere penge til opsparing og investering

Man tænker måske ikke over det — det kan være lidt af en skjult udgift. Når du indfrier dit lån, er det ikke kun sådan at du ikke skylder penge mere. Du slipper også for at betale afdrag og renter, og får derfor frigivet flere penge hver måned, til afdrag af andre lån, eller til opsparing.

I mit tilfælde frigører jeg knap 2.000 kr. om måneden fra afdrag. Men som bilejer betaler man også ejerafgift, forsikring og brændstof. Derfor sparer jeg nærmere 3.000 kr. hver måned.

Hvad gør jeg med dem? Havde jeg haft andre lån, ville jeg straks hæve afdragene på dem. Men det har jeg ikke. Derfor kan jeg spare flere penge op hver måned, som jeg kan investere, og få til at arbejde for mig.

Inden du går

Når jeg tænker tilbage ville det være bedst aldrig at have optaget gæld, og det er også målet fremover. Fortryder jeg at jeg har gjort det? Næh, det synes jeg ikke. Jeg har lært en masse og har som sagt altid haft det under kontrol.

Men jeg ved, at jeg aldrig mere ønsker at optage gæld, med huskøb som eneste undtagelse. Mit store mål er at blive økonomisk uafhængig, og næste skridt på vejen er at blive millionær.

Hvis du selv kæmper lidt med gæld, så tag et kig på min artikel: Gældfri: Sådan kommer du effektivt af med din gæld.

Hvordan har du det med gæld? Er du gældfri, og hvordan var det at blive det?